HR CV ketel van
duurzame Duitse
topkwaliteit

Gecertificeerde partner van Viessman

Gecertificeerde partner
van Viessman

Maak nu direct een afspraak
Maak nu direct een afspraak
U bevindt zich hier:Home>Viessmann CV ketels

Viessmann zet de norm voor verwarmingsoplossingen

Op het gebied van het ontwikkelen en produceren van innovatieve verwarmingsoplossingen voor bedrijven, de industrie en gemeenten is het Duitse Viessmann sinds 1917 een begrip. Dankzij de innovatieve technologie, prestaties, betrouwbaarheid en lange levensduur van de producten heeft men een uitstekende reputatie weten op te bouwen. Het bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een concern met 10.000 medewerkers, dat haar innovatieve producten aan maar liefst 33 landen levert. Sinds eind jaren 80 van de vorige eeuw is men ook innovatieve producten voor de particuliere markt gaan ontwikkelen en produceren.

HR CV ketels gebaseerd op beproefde industriële toepassingen

Voor de particuliere markt heeft Viessmann dezelfde uitgangspunten gedefinieerd. De nieuw te ontwikkelen CV ketels moesten eveneens beschikken over een innovatieve technologie, top prestaties leveren, betrouwbaar zijn en een lange levensduur hebben. Daar is men in geslaagd. Viessmann heeft met de Vitodens een compact HR gaswandtoestel ontwikkeld dat niet alleen ruimtebesparend is, maar dankzij toegepaste condensatie technologie zorgt voor energiebesparing en een schoon milieu. De hoogwaardige materialen waarvan de HR CV ketel is gemaakt zorgen voor een hoge betrouwbaarheid en zeer lange levensduur.

Voordelen van de condensatietechnologie Vitodens CV ketel

Bij een gewone HR CV ketel wordt niet alleen de warmte gebruikt die vrijkomt bij de verbranding van aardgas, maar ook de warmte die bij een VR CV ketel onbenut blijft. Gewone HR CV ketels onttrekken een groot gedeelte van alle warmte die zich nog in de rookgassen bevindt en zetten deze grotendeels om in verwarmingswarmte. De Vitodens HR CV ketels van Viessmann zijn uitgerust met RVS Inox-Radiaal warmtewisselaars. Die zorgen ervoor dat de rookgassen vóór ze in de schoorsteen verdwijnen zo ver afkoelen, dat de waterdamp in deze rookgassen doelgericht condenseert. De vrijgekomen warmte wordt overgedragen aan het verwarmingssysteem.

Met een Vitodens HR CV ketel van Viessmann gaat u voor goud.

Onderstaand hebben we enkele punten van Vitodens voor u op een rijtje gezet.

Modulerende A-label pomp
Met deze stroom besparende hoog efficiënte circulatiepomp bespaart u tot 75% op uw stroomkosten. Deze circulatiepomp past zich, net zoals de Thermostaat en de brander, aan uw warmtevraag aan.
Modulerende thermostaat
Dankzij het gebruik van een Viessmann modulerende kamerthermostaat wordt het wooncomfort verhoogd, omdat de temperatuur efficiënter en gelijkmatiger wordt bereikt. U kunt hierdoor 3% op uw stookkosten besparen. Vanzelfsprekend is het ook mogelijk om op afstand, via een app op uw smartphone, de verwarming te bedienen.
Gepatenteerde modulerende MatriXcilinder brander:
Afhankelijk van de warmtevraag past de Vitodens CV ketel automatisch het vermogen van de ventilator aan. Houd u er wel rekening mee, dat het iets langer duurt voordat de woning op temperatuur is in vergelijking met een conventionele standaard (VR) ketel. Het voordeel hiervan is, dat dit veel gas bespaart. U zult dit zien op uw jaarafrekening.
Combi en solo toestel
De Vitodens is ook leverbaar in Solo uitvoering. Dat wil zeggen dat deze kan worden toegepast voor het verwarmen van zwembaden etc.. zonder de functie van warm tapwater. Ook wordt deze CV ketel toegepast in combinatie met al bestaande (zonne)boilers.
Screen display
Alle modellen zijn voorzien van een gebruiksvriendelijk en overzichtelijk verlicht Touch screen display.
Hoog warmwatercomfort
De Vitodens 111 en de 222 zijn voorzien van een geïntegreerde laadboiler, om u snel te kunnen voorzien van een permanente grote hoeveelheid warmwater.
Lambda Pro Control Plus Verbrandingsregeling
Deze Vitodens CV ketel past zichzelf aan het soort beschikbare gas aan. In gebieden waar geen aardgas beschikbaar is kan deze worden aangesloten op bijvoorbeeld propaan.
Lage temperatuur verwarming
De huidige generatie CV ketels werken met een stooktemperatuur van 60 – 80º. De Vitodens HR CV ketels van Viessmann werken volgens hetzelfde principe. Het grote voordeel van de Vitodens HR CV ketels is, dat zij bij goed geïsoleerde (nieuwbouw) woningen ook werken op lagere temperaturen namelijk op 30º-50º. Op deze wijze zult u ervaren dat het huis gelijkmatiger wordt verwarmd. Het rendement van de ketel wordt hierdoor ook een stuk hoger. Met een lage temperatuur verwarming is een rendement mogelijk van tenminste 98%.

Welke HR CV ketel van Vitodens het beste bij uw woonsituatie past hangt van verschillende factoren af. U moet dan o.a. denken aan:

  • Het aantal m3 dat verwarmd moet worden

  • De mate waarin uw woning is geïsoleerd

  • Welke eisen u stelt aan warm tap water

  • Heeft u een normale douche, een stortdouche of een bad?

  • Heeft u meerdere badkamers?

De erkende CV monteur van K.G. onderhoud & installatietechniek adviseert u graag. U kunt een keuze maken uit zes verschillende HR CV ketels. Maar voordat u dat gaat doen vragen wij u aandacht voor het unieke all inclusive concept dat exclusief geldt voor Vitodens CV ketels die bij K.G. onderhoud & installatietechniek zijn gekocht en door ons zijn geïnstalleerd.

Bij aankoop Vitodens HR ketel 5 jaar all inclusive garantie

5 Jaar garantie op de complete HR CV ketel en jaarlijks onderhoud

Wanneer u bij K.G. onderhoud & installatietechniek uw Vitodens HR CV ketel koopt en door onze erkende CV monteur laat installeren ontvangt u 5 jaar garantie op de complete CV ketel en verzorgen wij gedurende 5 jaar het jaarlijks onderhoud. Dit betekent voor u 5 jaar stoken zonder zorgen.

Onderstaand treft u een overzicht aan van de Vitodens HR Cv-ketels

Vitodens 100-W
CW 4
26 kW 13 l/min 35 x 40 x 70 49 dB(A) €2503
Vitodens 100-W
CW 5
35 kW 16 l/min 35 x 40 x 70 49 dB(A) €2949
Vitodens 111-W
CW 6
35 kW 20 l/min 35 x 40 x 90 40 dB(A) €3704
Vitodens 200-W
CW 4
26 kW 14 l/min 36 x 45 x 85 36 dB(A) €2503
Vitodens 200-W
CW 5
35 kW 17 l/min 36 x 45 x 85 36 dB(A) €3224
Vitodens 222-W
CW 6
35 kW 21 l/min 48 x 60 x 90 36 dB(A) €3490
Vitodens 100-W CW 4

26 kW
13 l/min
35 x 40 x 70
49 dB(A)
€2503

Vitodens 100-W
CW 5

35 kW
16 l/min
35 x 40 x 70
49 dB(A)
€2949

Vitodens 111-W CW 6

35 kW
20 l/min
35 x 40 x 90
40 dB(A)
€3704

Vitodens 200-W CW 4

26 kW
14 l/min
36 x 45 x 85
26 dB(A)
€2503

Vitodens 200-W CW 5

35 kW
17 l/min
36 x 45 x 85
26 dB(A)
€3224

Vitodens 222-W CW 6

35 kW
21 l/min
48 x 60 x 90
26 dB(A)
€3490

Wat is er wel en niet inbegrepen:

Inclusief:
Installeren op een bestaande installatie, maximaal 1 m afstand van alle aansluitingen. Hierbij worden de volgende onderdelen gemonteerd en of vervangen:

1. Expansievat
2. Inlaatcombinatie
3. Overstortventiel
4. Vulkranen
5. Afsluitkranen
6. Vul slang
7. Gaskraan
8. Lucht- vuilafscheider
9. Honeywell Lyric T6 kamerthermostaat
10. Rookgasafvoer maximaal 1m vanaf gevel/dak
11. De eerste 5 jaar periodiek onderhoud en volledige garantie op alle onderdelen

Exclusief:

1. Hoogwerker/steiger huur indien nodig
2. Rookgasafvoer (schoorsteen) HR geschikt maken
3. Condenswater afvoer (pomp) realiseren
4. Afsluitklep t.b.v. vloerverwarming realiseren
5. Mechanisch reinigen van de installatie

Viessmann biedt 10 jaar garantie op de RVS warmtewisselaar

Elke Vitodens HR CV ketel is met een RVS InoxRadial warmtewisselaar uitgerust. Deze techniek garandeert een rendement van maar liefst 98 procent en onderscheidt zich door een lange levensduur en efficiënte werking dankzij het RVS MatriXdraadgaas. De door Viessmann zelf ontwikkelde modulerende en geproduceerde MatriXcilinderbrander biedt, dankzij het RVS MatriX-draadgaas, een permanent hoge energie efficiëntie. De gasbrander is perfect aangepast aan de warmtewisselaar. De verdampingswarmte kon vroeger niet worden benut. Dankzij het bijkomende gebruik van de verdampingswarmte en van de stookwaarde als referentie kunnen bij Vitodens zo rendementen worden gehaald van meer dan 109%.