Airco installeren2024-04-14T15:05:26+00:00

Airco installeren Rotterdam

Deze airco’s bieden wij aan

Wij leveren en installeren uitsluitend airco’s van het merk LG en Mitsubishi.

LG Airco’s

In verschillende sterktes. Zowel single split als multi-split.

We hebben tijdelijk een mooie aanbieding!

Mitsubishi Airco’s

Ook in verschillende sterktes, single split en multi-split.

We hebben airco’s uit de Heavy Industries serie (sterk, zuinig en stil).

airco laten installeren rotterdam

Waarom kiezen voor een airco?

Airco zorgt voor een comfortabele leef- en werkomgeving waarin jij de baas bent over de temperatuur, ongeacht het weer buiten. Geen last meer van overmatig zweten tijdens hittegolven of rillingen bij koude dagen. Bovendien helpt airco ook bij het verminderen van luchtvochtigheid, waardoor klamme lucht verleden tijd is.

 

Maar het gaat verder dan alleen comfort. Airco heeft ook een positieve invloed op je productiviteit en algemeen welzijn. Op kantoor zorgt een aangename temperatuur ervoor dat je je prettig voelt en beter kunt focussen. Thuis zorgt een comfortabele omgeving voor een goede nachtrust, waardoor je energiek aan de dag kunt beginnen. En wist je dat een airconditioner de lucht filtert? Hierdoor worden allergenen, stof en andere onzuiverheden verminderd, wat voordelig is voor mensen met ademhalingsproblemen of allergieën.

Airco’s zijn populairder dan ooit

De populariteit van airconditioning is momenteel ongekend. In 2020 werden er in Nederland zo’n 200.000 airco’s verkocht, in 2021 steeg dat aantal al tot 300.000. De vraag naar airco’s overtreft soms zelfs het aanbod. Dat heeft verschillende redenen. Ten eerste werken we tegenwoordig vaker thuis en streven we naar een comfortabele en productieve werkomgeving. Bovendien hebben we de afgelopen jaren te maken gehad met hogere temperaturen, waardoor airco belangrijker en functioneler is geworden voor ons welzijn.

 

Het warme weer in 2023 zorgt nu al voor een grote vraag naar airco’s, meldt Brancheorganisatie Techniek Nederland. Dit leidt tot drukte bij installateurs. Als je verkoeling zoekt, is het raadzaam om er snel bij te zijn.

Airco eenmalig onderhoud

180
 • Reinigen filters binnen unit
 • Reinigen buiten unit
 • Controle dichtheid koelmiddel
 • Controle leidingisolatie
 • Controle condenswater afvoer
 • Controle compressor
 • Controle ventilatoren
 • Controle uitblaas temperatuur
 • Controle parameters
 • Controle (afstand)bediening
 • Keuringsrapport en sticker

Verschillende soorten airco’s

Er zijn verschillende soorten airconditioningsystemen waaruit je kunt kiezen, afhankelijk van je voorkeuren en budget:

Mobiele airco

Een mobiele airco is een verplaatsbare unit die je kunt aansluiten op een stopcontact. Deze unit blaast de warme lucht naar buiten via een afvoerslang. Het is handig voor kleine ruimtes of tijdelijk gebruik, maar een mobiele airco geeft wel vrij veel warmte af. Daardoor gebruikt hij meer energie. Op de tropische dagen is zo’n unit meestal ook niet sterk genoeg.

Split -unit airco

Een split-unit airco bestaat uit een vaste binnen- en buitenunit die met elkaar verbonden zijn door leidingen. Deze airco’s zie je het meeste. Ze kunnen een ruimte efficiënt koelen (of verwarmen) en hebben een hoger rendement dan een mobiele airco. Een split-unit airco is relatief zuinig en produceert weinig geluid. Ook wel prettig.

Multi-unit airco

Als je meerdere ruimtes onafhankelijk van elkaar wilt koelen of verwarmen, is een multi-split airco een goede keuze. Dit systeem koppelt meerdere binnenunits aan één buitenunit, waardoor je verschillende zones kunt creëren en de temperatuur individueel kunt regelen.

Bij het kiezen van het juiste airconditioningsysteem is het belangrijk om rekening te houden met je specifieke behoeften, de grootte van de ruimte, de isolatie in je woning en andere factoren. Uiteraard helpen onze ervaren installateurs je met advies.

Airco installeren in Rotterdam: zorg voor een gecertificeerde installateur

Omdat airco’s met koelvloeistoffen werken, mag je deze niet zelf installeren. Een monteur heeft hier een certificering voor nodig: een F-gassen certificaat. Koelvloeistoffen kunnen schadelijk zijn voor het milieu, daarom moet er verstandig en professioneel mee worden omgegaan.

 

De monteurs van KG Onderhoud hebben een bijscholing gevolgd en hebben deze certificering. Het toont aan dat de installateur de juiste kennis en expertise heeft op het gebied van koeltechniek en het veilig omgaan met koelmiddelen. We houden ook altijd de laatste ontwikkelingen bij, want de installatietechniek is volop in ontwikkeling. 

airco installatie rotterdam

Een afspraak maken doe je direct online

Geen zin om in de wacht te staan? Een afspraak voor de installatie van je nieuwe airco, in Rotterdam en omgeving, maak je bij KG Onderhoud direct online. We nemen contact met je op ter bevestiging en om eventuele bijzonderheden te bespreken. Zo maken we het je makkelijk en kun je het hoofd koel houden! Tenminste, zodra de airco er is.

Airconditioning in Rotterdam

Rotterdam, de tweede grootste stad van Nederland, is een groeiende metropool met meer dan 663.900 inwoners in 2023. De stad is bekend om zijn haven –  de grootste van Europa. Daarnaast zijn de architectuur en rijke culturele diversiteit ook onderscheidend. 

Met zijn dichte bevolking en stedelijke omgeving kan Rotterdam in de zomermaanden behoorlijk warm worden. Dit, gecombineerd met het feit dat veel van de gebouwen in de stad zijn gebouwd in een tijd waarin airconditioning niet standaard was, betekent dat de perfecte plek is om een airco te laten installeren. Of het nu om de jaren ’30 woningen gaat of één van de nieuwe woontorens: een lekkere temperatuur in huis is voor iedereen fijn.

Bovendien is Rotterdam een stad van constante groei en ontwikkeling. De bevolking is sinds 1995 met 11% gestegen. Dat betekent dat er steeds nieuwe woningen en bedrijfsruimtes worden gebouwd. Dankzij de goede isolatie is een airco ook nog eens hartstikke zuinig.

Daarom is het installeren van airconditioning in Rotterdam het overwegen waard. Het zorgt voor een aangename leef- en werkomgeving tijdens de warme zomermaanden en draagt bij aan de levenskwaliteit. Niet alleen in de zomer trouwens, wat met de meeste airco’s kun je ook verwarmen. Zonder gas.

Of je nu een bedrijfseigenaar bent die je werknemers een comfortabele werkomgeving wilt bieden, of een huiseigenaar die op zoek is naar manieren om je huis lekker op temperatuur te houden, airconditioning is een investering die de moeite waard is.

Veelgestelde vragen

Hoeveel kost het installeren van een airco?2023-06-21T09:43:02+00:00

De kosten voor het installeren van een airconditioningsysteem kunnen variëren, afhankelijk van factoren zoals het type systeem, de grootte van de ruimte en de complexiteit van de installatie. Vraag een offerte op maat op, zodat we kunnen kijken naar jouw specifieke situatie.
Bij de aanschaf en installatie van een split unit airco kun je gemiddeld rekenen op een prijs tussen enkele honderden tot ruim 3000 euro. Naast de kosten voor de aanschaf moet je ook rekening houden met de elektriciteitskosten voor het gebruik van de airco. Deze kosten variëren doorgaans tussen 0,15 en 0,25 euro per uur, afhankelijk van het type airco en het energieverbruik ervan. 

Kun je zelf een airco installeren?2023-06-21T09:43:49+00:00

Het installeren van een airconditioningsysteem vereist technische kennis en ervaring. Daarom alleen al is het een goed idee om een professionele installateur in te schakelen om ervoor te zorgen dat de installatie veilig en correct wordt uitgevoerd. Op die manier kun je eventuele garantievoorwaarden behouden en mogelijke risico’s of problemen voorkomen. Overigens is het ook wettelijk verplicht om een F-gassen certificering te hebben. Wel kun je vaak zelf wat voorwerk doen, om de kosten te drukken. Onze monteurs sluiten de airco dan aan en testen het systeem, maar het ophangen kun je zelf doen. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Heb je een aparte groep nodig voor airco?2023-06-21T09:44:50+00:00

In de meeste gevallen is het een goed idee om een aparte groep te hebben voor de airco. Dit helpt om overbelasting van het elektrische systeem te voorkomen en zorgt ervoor dat de airco optimaal kan functioneren zonder invloed te hebben op andere apparaten in huis. Een professionele installateur kan de elektrische vereisten beoordelen en adviseren of een aparte groep noodzakelijk is.

Kun je een airco plaatsen in een appartement?2023-06-21T09:46:24+00:00

In Rotterdam wonen veel mensen in een appartement, dus het is een logische vraag of je hier ook een airco kunt installeren. Het is mogelijk om een airconditioningsysteem te plaatsen in een appartement. Echter, vanwege beperkingen zoals ruimte en de mogelijke invloed op andere bewoners, is het belangrijk om te overleggen met de Vereniging van Eigenaren (VvE) en te voldoen aan eventuele voorschriften en richtlijnen. 

Als je nog andere vragen hebt over airconditioning, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze deskundige monteurs bij KG Onderhoud in Rotterdam

visual met uitleg over hoe je een airco monteur in regio rotterdam inschakelt
Ga naar de bovenkant