CV Onderhoud2023-11-19T12:05:49+00:00

Periodiek CV-ketel onderhoud

door een erkend
CV monteur

Gecertificeerde ervaren monteurs tegen een scherpe prijs!

Gecertificeerde ervaren monteurs
tegen een scherpe prijs!

U bevindt zich hier:Home>CV Onderhoud

CV ketel onderhoud abonnement: je CV gaat langer mee

Elke CV ketel heeft periodiek onderhoud nodig. Jaarlijks periodiek onderhoud verlengt de levensduur van een CV verwarmingsketel. Eventuele mankementen worden tijdens de inspectie herkend en preventief vervangen, zodat kans op storingen wordt teruggebracht naar vrijwel nul.

Met het voordelige CV onderhoudsabonnement van K.G. Onderhoud en installatietechniek ben je verzekerd van professioneel onderhoud voor een vast bedrag per jaar.

Jaarlijks volgen we en installatietechniek diverse opfriscursussen voor de meest voorkomende CV ketel merken. Door onze kennis up-to-date te houden kunnen wij preventief CV onderhoud plegen op basis van de nieuwste inzichten. Hierdoor kunnen wij veel storingen grotendeels voorkomen. Mocht er onverwachts toch een storing optreden, dan lossen wij deze storing met voorrang op. We laten je niet in de kou zitten.

Eenmalig onderhoud

95
 • Reinigen brander
 • C02/02 afstelling
 • Gas dichtheid check
 • Vermogen inregelen
 • installatie bijvullen
 • Installatie ontluchten
 • Keuringsrapport en sticker

Onderhoudsabonnement

105per jaar
 • Reinigen brander
 • C02/02 afstelling
 • Gas dichtheid check
 • Vermogen inregelen
 • installatie bijvullen
 • Installatie ontluchten
 • Keuringsrapport en sticker
 • Geen voorrijkosten bij onderhoud vanaf het 2e jaar
 • Jaarlijkse onderhoud uitnodiging
 • Voorrang bij storing

Wil je een onderhoudsabonnement voor je CV-ketel afsluiten?

Om het helder te houden, bieden wij maar één CV onderhoud abonnement aan. Dit CV onderhoudsabonnement kost €105 per jaar.

Het eerste jaar betaal je €50 voorrijkosten. Samen maakt dit €155 (exclusief materialen, indien nodig).

Vanaf het tweede jaar betaal je geen voorrijkosten meer bij het jaarlijks onderhoud en kost dit €105 (exclusief materialen, indien nodig).

 

Een storing aan je CV installatie melden

Het CV onderhoud abonnement van K.G. onderhoud & installatietechniek is volledig gebaseerd op jaarlijks onderhoud. Ook voor een CV ketel storing kun je ons, als erkend CV monteur, inhuren. Vanwege de omvang van ons bedrijf kunnen wij helaas geen 24/7 storingsdienst aanbieden. Dit betekent in de praktijk dat wij je ’s avonds, in het weekend, op feestdagen en tijdens vakantieperiodes maar beperkt van dienst kunnen zijn. Wel geldt dat klanten met een CV-onderhoudsabonnement bij ons met voorrang worden geholpen.

 • Je betaalt € 50 voorrijkosten en € 75 arbeidsloon per uur (minimaal 1 uur) op werkdagen (maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00uur) exclusief materialen

 • Je betaalt € 100 voorrijkosten en € 125 arbeidsloon per uur (minimaal 1 uur) in de avond, weekend of tijdens feestdagen exclusief materialen

 

Het voordeel van een onderhoudsabonnement ten opzichte van eenmalig onderhoud:

 • Geen voorrijkosten bij het jaarlijks onderhoud (vanaf het tweede jaar)

 • Jaarlijks krijg je van ons een uitnodiging, hier hoef je zelf niet aan te denken

 • In geval van een storing word je met voorrang geholpen wanneer een monteur beschikbaar is

Kosten periodiek onderhoud met een abonnement verdien je binnen 1 jaar terug

De centrale verwarming in de woning of bedrijf zorgt er ook in de herfst en winter voor dat je behaaglijk kunt wonen en werken. Voor klanten van ons is het een vanzelfsprekendheid dat de centrale verwarming het doet en dat er warm water uit de kraan komt. Periodiek CV ketel onderhoud Rotterdam draagt aan deze vanzelfsprekendheid bij, want beginnende mankementen die aan het licht komen tijdens het preventief CV ketel onderhoud worden al in een vroeg stadium gesignaleerd en indien nodig hersteld. Het schoonmaken van de branders en het afstellen van de ketel tijdens het onderhoud zorgen er voor dat de kans op storingen te verwaarlozen is. Helaas wordt er als gevolg van de economische recessie in toenemende mate door gezinnen en bedrijven ‘bespaard’ op CV ketel onderhoud in Rotterdam. En dat heeft soms grote gevolgen.

Een eenmalige onderhoudsbeurt aan je CV-ketel laten uitvoeren

Wil je niet vastzitten aan een CV onderhoud abonnement, maar wel genieten van de zekerheid dat je CV-ketel het onderhoud krijgt dat nodig is. Of ga je verhuizen en wil je een goed onderhouden CV-ketel achterlaten? Dan kun je kiezen voor een éénmalige CV onderhoud beurt.

Een eenmalige CV onderhoud beurt kost €95 + €50 voorrijkosten, samen kost dit €145 exclusief materialen indien nodig.

Een éénmalige CV onderhoudsbeurt houdt in:

 • Complete reiniging van de verbrandingskamer, sifon, ventilator

 • Het controleren van de regelapparatuur, circulatiepomp, sensoren en de rookgasafvoer

 • Gas voordruk en de gasdichtheid controleren

 • Het afstellen van het CO2 percentage en of de gas/zuurstof verhouding

 • Installatie bijvullen en ontluchten

 • Exclusief voorrijkosten

 • Exclusief arbeidsloon indien er sprake is van een storing

 • Exclusief onderdelen

 • Je krijgt een uitnodiging en hoeft zelf niet aan onderhoud te denken

Gevolgen niet laten uitvoeren CV ketel onderhoud R’dam

Door het niet laten uitvoeren van CV ketel onderhoud in Rotterdam door een verwarmingsmonteur van gecertificeerd bedrijf als K.G. onderhoud & installatietechniek spaart u een kleine € 100 euro op jaarbasis uit. Op zichzelf een aanzienlijke besparing. Binnen 1 jaar blijkt uw ‘zogenaamde besparing’ in werkelijkheid een grote kostenpost te zijn geworden.

 

 • Je stookkosten stijgen, omdat de verbranding van uw CV verwarming ketel niet meer optimaal is door verbrandingsresten op de branders en de instellingen van de CV  ketel. Gemiddelde extra kosten circa € 225 op jaarbasis
 • Door het niet laten uitvoeren van onderhoud neemt de kans op CV ketel storingen onevenredig toe
 • De levensduur van je verwarmingsketel zal aanzienlijk afnemen, omdat defecten pas aan het licht komen wanneer de CV verwarming ketel stopt met werken
 • Wanneer je CV onderhoud laat uitvoeren kan de verzekering bij calamiteiten je bewuste nalatigheid verwijten.
 • CV ketel onderhoud van K.G. onderhoud & installatietechniek geeft zekerheid

Professioneel CV ketel onderhoud Rotterdam door een gecertificeerde CV monteur Rotterdam van K.G. onderhoud & installatietechniek zorgt ervoor dat je het optimale rendement haalt uit uw CV verwarming ketel. Daarnaast kun je er op vertrouwen dat je onbezorgd gebruik kunt maken van je CV verwarming installatie. Mocht er onverhoopt toch een storing optreden dan word je met voorrang door onze CV verwarmingsmonteurs geholpen.

CV onderhoud eenmalig of abonnement

Veelgestelde vragen

Wanneer moet je onderhoud aan je CV laten doen?2023-04-29T13:19:24+00:00

Een combiketel zorgt voor de verwarming van je huis maar ook voor warm tapwater. Deze gebruik je het hele jaar door. Een CV-ketel die alleen voor verwarming is, wordt in de zomer meestal niet gebruikt. In de herfst gaat deze weer aan. Dan laten ook veel mensen het onderhoud uitvoeren. Wanneer je het onderhoud doet, maakt eigenlijk niet uit. Als je het jaarlijks laat doen, zou je geen problemen moeten tegenkomen.

We benadrukken nog eens dat periodiek onderhoud veel problemen kan voorkomen. De CV-installatie wordt schoongemaakt en gecontroleerd. Bovendien werkt een goed onderhouden CV efficiënter. Dat bespaart energie en dus kosten. Daarmee bespaar je onder de streep vaak al, zelfs met het jaarlijks onderhoud meegenomen. Dat de kans op storing dan ook nog eens kleiner is én de CV langer meegaat, maakt het een makkelijke beslissing. We herinneren je er ieder jaar aan dat het tijd is voor onderhoud als je eenmaal klant bent bij ons. Wel zo makkelijk.

Hoe kies ik een CV-monteur?2023-04-29T13:26:49+00:00

Een CV-monteur moet een CO- certificering hebben. Dat is wettelijk zo geregeld. Uiteraard heeft de monteur die je bij KG Onderhoud en Installatietechniek krijgt dat ook. Geen beunhazen, maar een betrouwbare en goed opgeleide specialist. Als monteur investeer je daar tijd en geld aan. Hiermee filter je de vakmensen er direct uit. 

Kies een CV-monteur uit de buurt, om de voorrijkosten binnen de perken te houden. Bekijk ook altijd de recensies van het installatiebedrijf waar je contact mee opneemt. Zoek je een CV-monteur in Rotterdam, dan kun je de mening van onze klanten bekijken. Een greep uit de Google reviews, waar we trots op zijn:

“Zowel de communicatie die erg prettig verloopt, het nakomen van afspraken, het meedenken en de zorg die KG draagt voor het opleveren van hoge kwaliteit werk.”

“Zeer kundig en professioneel. Ik had hem er eerder bij moeten halen”

“Karel [van KG Onderhoud] werkt snel, schoon en komt met wat aanmoedigingen voor kleine veranderingen 

Echt verstand van zaken!”

“Wat een service! Binnen een uur nadat we hadden gebeld stond hij voor de deur.”

Kan ik zelf mijn CV-ketel installeren?2023-05-02T13:53:56+00:00

Vanaf 2022 mag je niet meer zelf een CV-ketel installeren. De garantie van de ketel zelf vervalt en de verzekering keert niet uit als het mis gaat. Dat is het je echt niet waard!

Dat komt door de gasketelwet. Die is er voor je eigen veiligheid en om het milieu te beschermen. 

Ga naar de bovenkant