CV Onderhoud2024-02-02T15:36:36+00:00

Periodiek CV-ketel onderhoud

Door een erkend en CO-gecertificeerd eenmansbedrijf

Gecertificeerde ervaren monteurs
tegen een scherpe prijs!

U bevindt zich hier:Home>CV Onderhoud

CV ketel onderhoud: je CV gaat langer mee

Elke CV-ketel heeft periodiek onderhoud nodig. Jaarlijks onderhoud verlengt de levensduur van een CV-verwarmingsketel. Tijdens de inspectie worden eventuele mankementen herkend en preventief vervangen, waardoor de kans op storingen vrijwel nihil wordt.

Met jaarlijks onderhoud ben je verzekerd van professioneel onderhoud voor een vast bedrag per keer.

Jaarlijks volg ik diverse opfriscursussen en trainingen voor de meest voorkomende CV-ketelmerken. Door mijn kennis up-to-date te houden, kan ik preventief CV-onderhoud uitvoeren op basis van de nieuwste inzichten. Hierdoor kunnen we veel storingen grotendeels voorkomen. Mocht er onverwachts toch een storing optreden, dan los ik deze storing met voorrang op als mijn agenda dat toelaat. Helaas kan ik, vanwege de omvang van mijn bedrijf, geen 24/7 storingsdienst bieden.

Jaarlijks (eenmalig) onderhoud

160
 • Inclusief voorrijkosten (€55)
 • Reinigen brander
 • Rookgasanalyse
 • Gas dichtheid check
 • Vermogen inregelen
 • installatie bijvullen
 • Installatie ontluchten
 • Keuringsrapport en sticker
 • Keuring afmelden CO database

Een jaarlijkse (eenmalige) onderhoudsbeurt aan je CV-ketel laten uitvoeren

Wil je niet vastzitten aan een CV onderhoud abonnement, maar wel genieten van de zekerheid dat je CV-ketel het onderhoud krijgt dat nodig is. Of ga je verhuizen en wil je een goed onderhouden CV-ketel achterlaten? Dan kun je kiezen voor een éénmalige CV onderhoud beurt.

Een eenmalige CV onderhoud beurt kost €105 + €55 voorrijkosten, samen kost dit €160 exclusief materialen indien nodig.

Een jaarlijkse (eenmalige) CV onderhoudsbeurt houdt in:

 • Reiniging van de verbrandingskamer

 • Controle van de mechanica en elektronica

 • Inspectie van de rookgasafvoer

 • Gasvoordruk meting en gasdichtheid controle

 • Rookgasanalyse + afstellen gas/zuurstof verhouding

 • Installatie bijvullen en ontluchten

 • Uitgebreide rapportage en keuringssticker

 • De werkzaamheden wordt afgemeld in de CO database

 • Je krijgt jaarlijks een uitnodiging voor onderhoud

 • Arbeidsloon (€85 per uur voor verhelpen van een storing)

 • Materialen

Gevolgen niet laten uitvoeren CV ketel onderhoud R’dam

Door het niet laten uitvoeren van CV ketel onderhoud in Rotterdam door een CO-gecertificeerd installateur spaar je een kleine € 100 euro op jaarbasis uit. Op zichzelf een aanzienlijke besparing. Binnen 1 jaar blijkt jouw ‘zogenaamde besparing’ in werkelijkheid een grote kostenpost te zijn geworden.

 • Je stookkosten stijgen, omdat de verbranding van uw CV verwarming ketel niet meer optimaal is door verbrandingsresten op de branders en de instellingen van de CV ketel. Gemiddelde extra kosten circa € 225 op jaarbasis
 • Door het niet laten uitvoeren van onderhoud neemt de kans op CV ketel storingen onevenredig toe
 • De levensduur van je verwarmingsketel zal aanzienlijk afnemen, omdat defecten pas aan het licht komen wanneer de CV verwarming ketel stopt met werken
 • Wanneer je CV onderhoud laat uitvoeren kan de verzekering bij calamiteiten je bewuste nalatigheid verwijten.
 • CV ketel onderhoud van KG-onderhoud geeft zekerheid

Professioneel CV-ketel onderhoud in Rotterdam, verzorgd door een CO-gecertificeerde CV-monteur Rotterdam, garandeert dat je het optimale rendement behaalt uit je CV-verwarmingsketel. Daarnaast kun je erop vertrouwen dat je zorgeloos gebruik kunt maken van je CV-verwarmingsinstallatie. Mocht er onverhoopt toch een storing optreden, dan word je met voorrang geholpen.

Veelgestelde vragen

Wanneer moet je onderhoud aan je CV laten doen?2023-04-29T13:19:24+00:00

Een combiketel zorgt voor de verwarming van je huis maar ook voor warm tapwater. Deze gebruik je het hele jaar door. Een CV-ketel die alleen voor verwarming is, wordt in de zomer meestal niet gebruikt. In de herfst gaat deze weer aan. Dan laten ook veel mensen het onderhoud uitvoeren. Wanneer je het onderhoud doet, maakt eigenlijk niet uit. Als je het jaarlijks laat doen, zou je geen problemen moeten tegenkomen.

We benadrukken nog eens dat periodiek onderhoud veel problemen kan voorkomen. De CV-installatie wordt schoongemaakt en gecontroleerd. Bovendien werkt een goed onderhouden CV efficiënter. Dat bespaart energie en dus kosten. Daarmee bespaar je onder de streep vaak al, zelfs met het jaarlijks onderhoud meegenomen. Dat de kans op storing dan ook nog eens kleiner is én de CV langer meegaat, maakt het een makkelijke beslissing. We herinneren je er ieder jaar aan dat het tijd is voor onderhoud als je eenmaal klant bent bij ons. Wel zo makkelijk.

Hoe kies ik een CV-monteur?2023-04-29T13:26:49+00:00

Een CV-monteur moet een CO- certificering hebben. Dat is wettelijk zo geregeld. Uiteraard heeft de monteur die je bij KG Onderhoud en Installatietechniek krijgt dat ook. Geen beunhazen, maar een betrouwbare en goed opgeleide specialist. Als monteur investeer je daar tijd en geld aan. Hiermee filter je de vakmensen er direct uit. 

Kies een CV-monteur uit de buurt, om de voorrijkosten binnen de perken te houden. Bekijk ook altijd de recensies van het installatiebedrijf waar je contact mee opneemt. Zoek je een CV-monteur in Rotterdam, dan kun je de mening van onze klanten bekijken. Een greep uit de Google reviews, waar we trots op zijn:

“Zowel de communicatie die erg prettig verloopt, het nakomen van afspraken, het meedenken en de zorg die KG draagt voor het opleveren van hoge kwaliteit werk.”

“Zeer kundig en professioneel. Ik had hem er eerder bij moeten halen”

“Karel [van KG Onderhoud] werkt snel, schoon en komt met wat aanmoedigingen voor kleine veranderingen 

Echt verstand van zaken!”

“Wat een service! Binnen een uur nadat we hadden gebeld stond hij voor de deur.”

Kan ik zelf mijn CV-ketel installeren?2023-05-02T13:53:56+00:00

Vanaf 2022 mag je niet meer zelf een CV-ketel installeren. De garantie van de ketel zelf vervalt en de verzekering keert niet uit als het mis gaat. Dat is het je echt niet waard!

Dat komt door de gasketelwet. Die is er voor je eigen veiligheid en om het milieu te beschermen. 

Ga naar de bovenkant