Marktpartijen bieden licentie aan om onder hun naam te werken

Op 1 april 2022 zou de beoogde inwerkingtreding van alle eisen en verplichtingen van de nieuwe Gasketelwet van kracht zijn. Helaas heeft men de inwerkingtreding van deze wet uit moeten stellen naar 1 januari 2023.

Een van de hoofdredenen voor dit uitstel is, dat bedrijven die wel CO-gecertificeerd zijn en een CO-certificaat hebben gehaald, tegen betaling aanbieden om van hun licentie gebruik te maken. Dit is een gevaarlijke ontwikkeling. Klanten die denken een vakbekwame CO-gecertificeerde CV monteur ingehuurd te hebben worden op deze wijze bewust misleid. De strenge wet is juist in het leven geroepen, om het onnodig aantal hoge dodelijke ongevallen en branden met CV ketelinstallaties een halt toe te roepen.

Op dit moment wordt nagedacht over verregaande maatregelen, die dit niet alleen onmogelijk, maar ook strafbaar maken. U kunt uw rijbewijs ook niet verhuren aan mensen die niet kunnen autorijden. Daar ontstaan gegarandeerd ongelukken door en dat is wat we met de nieuwe Gasketelwet juist willen voorkomen. K.G. – onderhoud en installatietechniek beschikt niet alleen over CO-gecertificeerde cv monteurs, maar beschikt daarnaast ook over tal van certificeringen. Tevens is K.G. – onderhoud en installatietechniek Rotterdam een door  InstallQ erkend installatiebedrijf en tevens lid van branchevereniging Techniek Nederland.

Wilt u de garantie en zekerheid dat uw CV monteur Rotterdam, Zoetermeer of Den Haag  CO-gecertificeerd is en beschikt over het nodige vakmanschap. Maak dan een afspraak via de website van K.G – onderhoud en installatietechniek.