Verwarm je woning op een duurzame en efficiënte manier met een warmtepomp. Overal in Nederland nemen we afscheid van aardgas. Ook in Rotterdam. Een warmtepomp biedt een milieuvriendelijke oplossing die zowel je energierekeningen verlaagt als de CO2-uitstoot vermindert. Wij bestellen en plaatsen een A-merk warmtepomp. Onze monteurs hebben de juiste, wettelijk verplichte, certificaten.
Waarom kiezen voor een warmtepomp?
Een warmtepomp is een goede investering. We moeten sowieso ‘van het gas af’, en een warmtepomp wordt in Rotterdam ook nog gesubsidieerd. Daarnaast kun je de volgende redenen overwegen om te kiezen voor een warmtepomp:
- Door over te stappen op een warmtepomp verminder je de CO2-uitstoot van je woning, wat een positieve impact heeft op het milieu. Je draagt bij aan een duurzame toekomst en de energietransitie in Nederland.
- Een warmtepomp maakt gebruik van natuurlijke energiebronnen, zoals de warmte uit de lucht of de grond, waardoor je minder afhankelijk bent van fossiele brandstoffen. Dit zorgt voor een flinke besparing op je energiekosten. Je hebt meer rendement, voor minder geld. Lekker!
- Een warmtepomp zorgt voor een comfortabel binnenklimaat. Hij verwarmt niet alleen, maar koelt ook in de zomer. Zo kun je het hele jaar door genieten van een aangename temperatuur in je woning.
- Warmtepompen zijn ontworpen om lang mee te gaan. Met regelmatig onderhoud kunnen ze tientallen jaren efficiënt blijven functioneren, waardoor je investering op de lange termijn rendabel is.
- In vergelijking met andere verwarmingssystemen hebben warmtepompen over het algemeen minder onderhoud nodig. Regelmatige controles en schoonmaken van filters zijn meestal voldoende om de optimale werking te behouden.
- Er zijn verschillende subsidies en financiële regelingen beschikbaar bij de gemeente Rotterdam om de aanschaf en installatie van warmtepompen te ondersteunen. Deze kunnen de eerste investering flink verlagen en de terugverdientijd verkorten.
- Met een warmtepomp kun je je woning voorbereiden op de toekomst zonder aardgas. Aangezien aardgasgebruik wordt afgebouwd, zorgt een warmtepomp ervoor dat je woning klaar is voor de energietransitie.
Installatie van een warmtepomp in Rotterdam en omgeving
De installatie van je warmtepomp moet worden uitgevoerd door een erkend monteur met een F-gassen certificaat. Dit certificaat is wettelijk verplicht om met koelvloeistoffen te mogen werken. Bij ons installatiebedrijf in Rotterdam hebben de monteurs de vereiste certificering, zodat je met een gerust hart kunt vertrouwen op onze expertise.
Bij KG Onderhoud kun je rekenen op:
- Betrouwbaarheid
- Deskundigheid
- Wettelijk verplichte certificaten
- Uitleg over onderhoud
- Een scherpe prijs
KG staat niet voor niets voor Kwaliteit en Garantie. Wij reageren snel én je maakt snel en makkelijk direct online een afspraak.
Warmtepomp eenmalig onderhoud
- Reinigen buiten unit
- Controle dichtheid koelmiddel
- Controle leidingisolatie
- Controle compressor
- Controle ventilator
- Controle afgifte temperatuur
- Controle parameters
- Keuringsrapport en sticker
Zo werkt een warmtepomp
Een warmtepomp is een slim systeem dat warmte uit de omgeving haalt en deze op een efficiënte manier gebruikt om een ruimte te verwarmen. Of te koelen.
Het werkt in grote lijnen zo. De warmtepomp maakt gebruik van een koelmiddel dat circuleert in een gesloten systeem. Het proces begint met het verdampen van dit koelmiddel in de verdamper, waar het warmte opneemt uit de omgeving, zoals de buitenlucht, de grond of het grondwater. Vervolgens wordt het gasvormige koelmiddel gecomprimeerd door de compressor, waardoor de temperatuur stijgt. Hierna geeft dit zijn warmte af aan het verwarmingssysteem van de woning, zoals de CV, vloerverwarming of radiatoren. Dit zijn de ontvangers.
Na het afgeven van de warmte condenseert het koelmiddel weer tot vloeistof, waarna het expansieventiel het proces herhaalt door het koelmiddel opnieuw naar de verdamper te laten stromen. Dit doorlopende proces zorgt ervoor dat de warmtepomp warmte uit de omgeving kan halen en deze op een efficiënte manier kan overdragen om een ruimte te verwarmen.
Je kunt je warmtepomp ook nog eens combineren met zonnepanelen. Zo ben je helemaal zelfvoorzienend.
Verschillende soorten warmtepompen
Je kunt kiezen uit volledig elektrische warmtepompen, of warmtepompen die je samen met je CV-ketel gebruikt.
All-electric, volledig verwarmen op de warmtepomp. Deze soort wordt meestal niet in bestaande woningen geplaatst, maar wel in nieuwbouw. Deze warmtepomp zorgt voor verwarming (en koeling) van de woning én voor het warme water (met hulp van een boiler).
Ventilatie warmtepomp. Haalt warmte uit ventilatielucht. Alleen voor verwarming van woning en meestal niet voor de warmwatervoorziening, omdat de warmte die uit de lucht gehaald kan worden beperkt is.
Lucht-lucht warmtepomp. Werkt met een buitenunit, als een omgekeerde airco.
Hybride warmtepomp, werkt samen met de CV-ketel. Het grootste deel van het jaar, zorgt deze voor warmte. Alleen bij langdurige of extreme kou springt de CV bij, of neemt deze het over. Deze heeft ook een buitenunit en binnenunit. De CV-ketel levert hierbij nog steeds het warme water.
Het proces van het kopen en installeren van een warmtepomp
Wij kunnen een mooie selectie aan A-merk warmtepompen leveren. Daarvoor werken we samen met betrouwbare leveranciers die bekend staan om hun kwaliteit en duurzaamheid. Zo ben je verzekerd van een efficiënte en betrouwbare warmtepomp voor je woning. Onze experts staan klaar om je te voorzien van persoonlijk advies over je specifieke woonsituatie. We kijken bijvoorbeeld naar de grootte en isolatie van je woning, zodat we de juiste warmtepomp kunnen aanbevelen die voldoet aan je verwarmingsbehoeften.
Daarnaast verzorgen we uiteraard de vakkundige installatie van je warmtepomp. We nemen alle benodigde stappen, zoals het plaatsen van de binnen- en buitenunit op de juiste locatie. We installeren alles en stellen de warmtepomp op de juiste manier af. Binnen een dag is je warmtepomp geïnstalleerd en klaar voor gebruik.
Na de installatie staan we voor je klaar met periodiek onderhoud aan je CV en/of warmtepomp en eventuele reparaties. Zo kun je jarenlang van je installatie genieten.
Een warmtepomp kan samenwerken met je huidige CV
Als je nog een goede CV hebt, maar toch voorbereid wilt zijn op de toekomst, kun je een warmtepomp laten installeren om samen te werken met je CV. Het is dan een hybride warmtepomp. Hiermee bespaar je al snel 50 tot 70% op je energierekening. De warmtepomp neemt het grootste deel van de verwarming op zich en gebruikt hernieuwbare energiebronnen, zoals de warmte uit de buitenlucht. Op koudere dagen of wanneer er extra warmte nodig is, springt de cv-ketel bij om de gewenste temperatuur te behouden.
Maak gebruik van de voordelen van een warmtepomp en zorg voor een duurzame verwarming van je woning in Rotterdam. Neem contact met ons op voor meer informatie, advies op maat en een professionele installatie. Samen kunnen we bijdragen aan een groenere toekomst en lagere energiekosten.