CV Installatie2024-01-22T17:12:30+00:00

CV ketel
installatie:
nieuw of vervanging

Betrouwbaarheid én kwaliteit staat voorop

In de meeste gevallen
binnen 1 dag geïnstalleerd

U bevindt zich hier:Home>CV Installatie

CV Installatie en vervanging door een CO-gecertificeerde monteur

Een CV-installatie is een centraal verwarmingssysteem dat warm water door leidingen in huis laat stromen om ruimtes te verwarmen.

Bij het installeren van een CV-installatie komt er best wat bij kijken. Ik begin met een grondige analyse van de ruimte, jouw woning en gezin, om te bepalen welk type ketel (en soms radiatoren) nodig is. Vervolgens installeer ik het systeem, inclusief leidingwerk en thermostaat. Het is van groot belang om te zorgen voor goede ventilatie en een veilige afvoer van rookgassen. Na de installatie test ik het systeem om ervoor te zorgen dat het goed werkt en efficiënt is. Ik kan dit allemaal voor je regelen en zo een warm en comfortabel huis creëren. Sterker nog, het is noodzakelijk om een CV-installatie door een gecertificeerde installateur te laten uitvoeren.

Daarvoor ben je bij mij aan het juiste adres!

CV-installatie: garantie en onderhoud

Na de installatie van jouw nieuwe CV-ketel heb je recht op 2 jaar fabrieksgarantie. Mocht de CV-ketel of de vervangen onderdelen binnen deze periode defecten vertonen, dan zal ik deze kosteloos verhelpen. Om aanspraak te maken op deze fabrieksgarantie stel ik, samen met de fabrikant, de volgende garantievoorwaarden verplicht:

 1. De gehele rookgasafvoer moet vervangen worden.
 2. Een zogeheten vuil/magneet-filter moet geïnstalleerd worden.
 3. Ik verzorg het (jaarlijkse) CV-ketel onderhoud.
 4. De volledige CV-installatie wordt gespoeld voordat de CV-ketel in gebruik wordt genomen.
 5. De volledige CV-installatie wordt waterzijdig ingeregeld.

Als niet wordt voldaan aan deze voorwaarden, behoud ik het recht om de garantie per direct op te schorten en aanvaard ik geen enkele aansprakelijkheid.

Elke CV-ketel heeft periodiek onderhoud nodig. Preventief onderhoud verlengt de levensduur aanzienlijk en vermindert het energieverbruik, wat kosten bespaart.

Hoewel storingen niet volledig uit te sluiten zijn, is de kans hierop vrijwel nihil. Als erkende CV-monteur kan ik echter in sommige situaties mankementen al in een vroeg stadium herkennen en preventief repareren. Met een Basis CV-onderhoudsabonnement verzorg ik het onderhoud voor slechts €115 per jaar.

Inspectiebezoek offerte

140
 • Inclusief voorrijkosten Zuid-Holland (€55)
 • Inclusief inspectiekosten (€85)
 • Inclusief standaard berekeningen
 • Inclusief gedetailleerde offerte

Onafhankelijk dealer van A – merk CV-ketels

Wanneer jij op basis van mijn maatwerkadvies een CV-ketel wilt aanschaffen, heb je bij KG-onderhoud een keuze uit diverse bekende A-merken. Omdat ik een merkonafhankelijke dealer ben, adviseer ik niet vanuit winstoogmerk, maar pas ik mijn advies aan op basis van jouw persoonlijke woonsituatie en wensen. De enige A-merken die ik aanbied zijn Intergas, Vaillant en Remeha. Ik kies bewust voor deze A-merken omdat ik sta voor de bewezen kwaliteit en garantie.

Daarom bied ik ook de mogelijkheid om in combinatie met een onderhoudsabonnement de volledige garantieperiode te verlengen naar 15 jaar voor een vast bedrag per jaar, ALL-IN. Wanneer ik jouw nieuwe CV-installatie installeer, kun je erop vertrouwen dat deze volgens de nieuwste eisen en richtlijnen wordt geïnstalleerd.

Diensten KG-onderhoud

Als F-gassen en CO-gecertificeerd installateur in Rotterdam en Zoetermeer bied ik de volgende diensten aan:

 • Periodiek onderhoud

 • Professionele installatie
 • Verhelpen van storingen
 • CV installatie spoelen

 • Waterzijdig inregelen

Let goed op bij het vergelijken van offertes

Als jouw CV-ketel aan vervanging toe is of als je een nieuwe CV-installatie nodig hebt, is het belangrijk om goed op te letten bij het vergelijken van aanbieders. Zorg ervoor dat de installatie van de nieuwe ketel volgens de voorschriften wordt uitgevoerd. Het is verplicht om de gehele rookgasafvoer te vervangen en te beugelen. Ook moeten alle veiligheidsappendages, zoals het overstortventiel, inlaatcombinatie, gaskraan en expansievat, vervangen worden. Ik raad ook ten zeerste aan om te voldoen aan de voorschriften van de fabrikant.

Daarnaast is het verplicht om de gehele installatie door te spoelen en een magneetfilter te installeren voordat de CV-installatie in gebruik wordt genomen. Sinds april 2020 is het ook verplicht om de installatie waterzijdig in te regelen wanneer je de CV-ketel vervangt.

Woon je in de regio Rotterdam of Zoetermeer? Dan kun je direct online een inspectiebezoek aanvragen om jouw wensen te bespreken. Een inspectiebezoek kost €140. Deze kosten worden uiteraard verrekend wanneer je akkoord gaat met mijn maatwerk offerte.

Waarom een nieuwe CV-ketel door KG-onderhoud laten installeren?

Als ervaren, erkende en CO-gecertificeerde CV-installateur ben ik een echte specialist op het gebied van verwarmingsinstallaties. Je zou me een vakidioot kunnen noemen.

Maar dat is niet alles. Ik ben ook betrouwbaar, kom mijn afspraken na, werk netjes en probeer zo nu en dan ook nog wat te lachen. Het probleem met de verwarming is tenslotte opgelost zodra ik ben geweest, dus er is genoeg reden voor plezier.

Dat kunnen we natuurlijk makkelijk zeggen, maar eigenlijk laten we het liever vertellen door onze tevreden klanten:

Lees wat onze klanten vinden:

We zijn erg tevreden met KG Onderhoud. Zowel de communicatie die erg prettig verloopt, het nakomen van afspraken, het meedenken en de zorg die Karel draagt voor het opleveren van hoge kwaliteit werk.

Riani

Zeer kundig en professioneel. Ik had hem er eerder bij moeten halen. Ook ter zake kundig over de toekomst van energievoorziening.

Bert Flinterman

Vandaag een nieuwe ketel via KG Onderhoud geïnstalleerd. (…) Met Karel van KG gekozen voor een erkend installateur en dat is te merken. Komt op de afgesproken tijd en werkt netjes en vlot.

Roger Schnackers

Mijn werkgebied

Verdwijnt de ‘normale’ CV-ketel?

Tot 2026 kun je nog steeds een “gewone” CV-ketel kopen, maar het is duidelijk dat we uiteindelijk van het gas af moeten. Het is een goed idee om te kijken naar een hybride warmtepomp als alternatief. Je kunt deze samen met je bestaande CV installeren, waardoor er minder gas wordt verbruikt en je niet meteen alles hoeft te vervangen. Het is een geleidelijke overstap naar een warmtepomp en het heeft ook financiële voordelen.

Denk ook alvast na over het verbeteren van de isolatie van je woning. Dit bespaart je uiteindelijk veel geld en maakt de warmtepomp, wanneer je deze later installeert, efficiënter.

Maak je geen zorgen dat je straks met een nieuwe CV-ketel zit die niet meer gebruikt mag worden. Vanaf 2026 mogen bestaande CV-ketels blijven functioneren, dus je kunt gerust een nieuwe ketel kopen als dat nodig is. Nieuwere modellen zijn vaak zuiniger en besparen je nu al geld. Je bent ook niet de enige die deze keuze maakt. In 2022 werden er meer dan 440.000 CV-ketels verkocht, een stijging van meer dan 2% ten opzichte van het voorgaande jaar.

Daarnaast is het aantal geïnstalleerde warmtepompen ook toegenomen. In 2022 werden er ongeveer 100.000 warmtepompen geplaatst, een stijging van 37% ten opzichte van 2021. Je kunt vaak een warmtepomp samen met je CV-ketel gebruiken als hybride systeem.

Monteurs moeten een speciaal f-gassen certificaat hebben om warmtepompen te installeren. Het is hetzelfde certificaat dat nodig is voor airco’s. Bij KG Onderhoud nemen we bijscholing serieus. Onze monteurs hebben het certificaat dan ook op zak.

Veelgestelde vragen

Wanneer moet je onderhoud aan je CV laten doen?2023-04-29T13:19:24+00:00

Een combiketel zorgt voor de verwarming van je huis maar ook voor warm tapwater. Deze gebruik je het hele jaar door. Een CV-ketel die alleen voor verwarming is, wordt in de zomer meestal niet gebruikt. In de herfst gaat deze weer aan. Dan laten ook veel mensen het onderhoud uitvoeren. Wanneer je het onderhoud doet, maakt eigenlijk niet uit. Als je het jaarlijks laat doen, zou je geen problemen moeten tegenkomen.

We benadrukken nog eens dat periodiek onderhoud veel problemen kan voorkomen. De CV-installatie wordt schoongemaakt en gecontroleerd. Bovendien werkt een goed onderhouden CV efficiënter. Dat bespaart energie en dus kosten. Daarmee bespaar je onder de streep vaak al, zelfs met het jaarlijks onderhoud meegenomen. Dat de kans op storing dan ook nog eens kleiner is én de CV langer meegaat, maakt het een makkelijke beslissing. We herinneren je er ieder jaar aan dat het tijd is voor onderhoud als je eenmaal klant bent bij ons. Wel zo makkelijk.

Hoe kies ik een CV-monteur?2023-04-29T13:26:49+00:00

Een CV-monteur moet een CO- certificering hebben. Dat is wettelijk zo geregeld. Uiteraard heeft de monteur die je bij KG Onderhoud en Installatietechniek krijgt dat ook. Geen beunhazen, maar een betrouwbare en goed opgeleide specialist. Als monteur investeer je daar tijd en geld aan. Hiermee filter je de vakmensen er direct uit. 

Kies een CV-monteur uit de buurt, om de voorrijkosten binnen de perken te houden. Bekijk ook altijd de recensies van het installatiebedrijf waar je contact mee opneemt. Zoek je een CV-monteur in Rotterdam, dan kun je de mening van onze klanten bekijken. Een greep uit de Google reviews, waar we trots op zijn:

“Zowel de communicatie die erg prettig verloopt, het nakomen van afspraken, het meedenken en de zorg die KG draagt voor het opleveren van hoge kwaliteit werk.”

“Zeer kundig en professioneel. Ik had hem er eerder bij moeten halen”

“Karel [van KG Onderhoud] werkt snel, schoon en komt met wat aanmoedigingen voor kleine veranderingen 

Echt verstand van zaken!”

“Wat een service! Binnen een uur nadat we hadden gebeld stond hij voor de deur.”

Kan ik geld besparen op mijn energierekening?2023-04-30T13:23:55+00:00

Ja, je kunt enorm besparen op je energierekening, ook zonder dat je een nieuwe CV-installatie aan hoeft te schaffen?

Hoe?

 • Door jaarlijks onderhoud te doen. Een goed onderhouden CV werkt efficiënter, wat onder de streep een minder hoge energierekening oplevert. Door de installatie te spoelen worden roest en mineralen uit het water in het systeem gereinigd, waardoor er minder aanslag is. De CV zelf hoeft dan minder hard te werken. Een goede monteur regelt je CV goed in. Een combiketel, die ook je warme water aanlevert, regel je bijvoorbeeld bij voorkeur op 60 graden in. Lager kan het risico op legionella verhogen, hoger kost je meer aan energie. Ook kunnen we de installatie waterzijdig inregelen. Dat zorgt ervoor dat elke radiator evenveel water krijgt en de hele woning dus gelijkmatig warm wordt. 
 • Door een CV goed te onderhouden, gaat die ook langer mee. Dat geldt voor bijna alle apparatuur. Hierdoor duurt het langer voor je een hele nieuwe CV aan hoeft te schaffen. 

Op een gegeven moment moeten we ook van het aardgas af. Dat moment staat nu gepland voor 2026. Je kunt nu al een warmtepomp bij je CV laten plaatsen. Je hebt dan een hybride warmtepomp. Met de hoge gasprijzen bespaar je daar ook mee.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een CV-ketel?2023-04-30T13:09:07+00:00

Bij het kiezen van een nieuwe CV-ketel moet je op een aantal dingen letten. Een belangrijke is het vermogen, die natuurlijk afhangt van de grootte van je woning.

 

Vermogen is de hoeveelheid warmte die een CV-ketel kan leveren en wordt uitgedrukt in kilowatt (kW). Maar laat je niet misleiden door het idee dat je een superkrachtige ketel nodig hebt om je hele huis warm te houden. In de praktijk is het namelijk vaak niet het vermogen dat zorgt voor een oncomfortabel huis, maar een slechte inregeling van het systeem. Een goede monteur (spoiler: wij) doet dit direct goed voor je. De meeste ketels hebben een vermogen van 20 kW of hoger, terwijl 10 kW al voldoende is voor veel  woningen.

 

Combiketels, die zowel voor de verwarming als voor warm water zorgen, hebben vaak meer vermogen nodig om snel en veel warm water uit de kraan te leveren. Dus als je graag geniet van een warm bad of een lange douche, zorg er dan voor dat je een ketel kiest met voldoende vermogen.

 

En als je een grote, vrijstaande en slecht geïsoleerde woning hebt, is het slim om te investeren in goede isolatie. Lukt dat niet of moeilijk, vraag dan aan de installateur hoeveel capaciteit je nodig hebt. Hij kan een warmteverliesberekening maken om te bepalen welk vermogen voldoende is voor een comfortabele temperatuur op de koudste dagen.

 

Kijk ook naar de CW-klasse. CW staat voor Comfort Warm Water en geeft aan hoeveel liter warm water per minuut de ketel kan leveren en hoe snel dit water op temperatuur is. Een hogere CW-klasse betekent dat de ketel meer warm water kan leveren en dat het sneller op temperatuur is. Volgens de Consumentenbond:

 • Levert een CW3-ketel minimaal 6 liter heet water van 60°C per minuut. Je kunt een hete douche nemen met minimaal 10 liter per minuut met water van 40°C. En meer bij een lagere temperatuur. Dit is voldoende voor een gewone douche, meestal niet voor een regendouche die 22 liter water per minuut doorlaat.
 • Vult een CW4-ketel een bad van 120 liter binnen 11 minuten met water van 40°C. Heet water van 60°C krijg je met minimaal 7,5 liter per minuut uit de keukenkraan. Dat komt overeen met 12,5 liter van 40°C.
 • Een CW5-ketel levert een vol bad van 150 liter water van 40°C in 10 minuten. Twee waterbesparende douches tegelijk aanzetten, is ook geen probleem. 
 • Een CW6-ketel heeft een ingebouwd waterreservoir en zijn groter en duurder. Ook gebruiken ze meer energie.

 

Klinkt ingewikkeld? Wij zijn hele dagen bezig met CV-installaties. Je kunt ons advies vragen en wij kunnen ook een CV-ketel bestellen. Installeren we ‘m ook. Zo weet je zeker dat je geen gedoe hebt, maar wel een behaaglijk huis hebt.

 

Houd er trouwens rekening mee dat we in Nederland langzaam van het aardgas af gaan. Gelukkig kunnen we je ook adviseren over warmtepompen. Bijkomend voordeel: met een warmtepomp kun je je woning ook koelen. Fijn voor de klamme zomerdagen.

Een CV-ketel kiezen, hoe doe ik dat?2023-05-02T13:59:44+00:00

Er komt best wat kijken bij het kiezen van een nieuwe CV. Uiteraard helpen we je daar graag bij. Wij werken alleen met A-merken, want bij een Centraal Verwarmingssysteem geldt: goedkoop is duurkoop.

 • Bepaal je warmwaterbehoefte. Ga je voor een combiketel, kies dan voor voldoende warmwatercapaciteit om aan je behoeften te voldoen. Als je bijvoorbeeld vaak meerdere kranen tegelijk gebruikt, moet je een ketel kiezen met een hogere CW-klasse.
 • Bepaal je verwarmingsbehoefte. Bepaal de juiste maat cv-ketel op basis van de grootte van je huis en de isolatiewaarde. Een te kleine ketel kan je huis niet goed verwarmen, terwijl een te grote ketel inefficiënt kan zijn en zorgen voor hogere energierekeningen.
 • Overweeg een hybride warmtepomp. Hiermee plaats je een warmtepomp bij je CV-ketel, waardoor je niet alles op gas hoeft te doen. Je bespaart op de rekening en op de milieubelasting.
 • Bekijk de energie-efficiëntie: Hoe hoger de energie-efficiëntie, hoe minder energie je nodig hebt om je huis te verwarmen en hoe lager je energierekening zal zijn. Controleer daarom het energielabel van de ketel voordat je een aankoop doet.
 • Kies een betrouwbaar merk: Kies een merk dat betrouwbaar is en een goede reputatie heeft. Dit vermindert het risico op storingen en zorgt ervoor dat je ketel langer meegaat.
 • Overweeg extra functies: Overweeg extra functies zoals slimme thermostaten, die je kunt bedienen via een app, of andere opties.

 

Kan ik zelf mijn CV-ketel installeren?2023-05-02T13:53:56+00:00

Vanaf 2022 mag je niet meer zelf een CV-ketel installeren. De garantie van de ketel zelf vervalt en de verzekering keert niet uit als het mis gaat. Dat is het je echt niet waard!

Dat komt door de gasketelwet. Die is er voor je eigen veiligheid en om het milieu te beschermen. 

Heeft het nog zin om mijn CV-ketel te vervangen?2023-05-30T13:00:26+00:00

In elk geval tot 2026 kun je nog een ‘gewone’ CV-ketel kopen. Maar het zal je niet ontgaan zijn: we moeten van het gas af. Dat staat nu voor dat jaar (2026) gepland. 

De gasprijzen zijn ook hoog, dus minder gas gebruiken is voor je portemonnee geen slecht idee. Het is daarom wel een goed idee om te kijken naar een hybride warmtepomp. Deze kun je installeren samen met je bestaande CV. Ze werken samen, er wordt minder gas gebruikt, maar je hoeft niet direct alles te vervangen. De overgang naar een warmtepomp is dan later ook minder groot.

Kijk ook vast naar de mogelijkheden om je woning beter te isoleren. Hiermee bespaar je onder aan de streep heel veel. De warmtepomp waar je later dan gebruik van maakt, werkt ook veel efficiënter. 

Overigens is het idee dat je geen nieuwe CV-ketel meer mag plaatsen vanaf 2026. Degene die er dan al zijn, mogen gewoon blijven. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je nu een nieuwe CV laat installeren, die over een paar jaar bij het vuil mag. Een nieuwe CV-ketel kopen heeft dus echt nog wel zin, zeker als de huidige aan vervanging toe is. Een nieuwe CV werkt ook vaak zuiniger dan een oude, dus het scheelt vaak nu ook al wat geld. Je zou ook niet de enige zijn. Volgens de Nederlandse Verwarmingsindustrie werden er in heel 2022 nog 440.000 CV-ketels verkocht. Dat is ruim 2% meer dan het jaar ervoor!

Overigens werden óók meer warmtepompen geplaatst. Er werden er 100.000 geplaatst, een toename van 37 procent in vergelijking met 2021. Een warmtepomp kun je vaak in combinatie met een CV gebruiken: als hybride warmtepomp.

Ga naar de bovenkant