CV installatie spoelen?

Schakel de vloerverwarming specialist van Nederland in

U bevindt zich hier:Home>CV Spoelen

CV installatie duurzaam spoelen

CV-ketel fabrikanten stellen tegenwoordig in hun garantievoorwaarden CV spoelen verplicht. De gehele CV-installatie moet worden gespoeld voordat de nieuwe CV-ketel in gebruik kan worden genomen.

De waterkwaliteit moet goed zijn om een optimale én efficiënte werking van de CV-ketel te kunnen garanderen. Ook is het advies om tijdens de installatie van een nieuwe CV-ketel een vuil/magneetfilter te monteren die automatisch de installatie ontdoet van verontreiniging. Hierdoor wordt de levensduur van uw CV ketel aanzienlijk verlengd. Je woning zal dan ook veel gelijkmatiger worden verwarmd. Dat is fijn!

En niet onbelangrijk: het bespaart enorm in stookkosten.

Ik kan je CV spoelen vanaf €85 per radiator of groep vloerverwarming.

Vloerverwarming verstopt?

Mijn specialisatie ligt ook in het ontstoppen van vloerverwarmingsinstallaties met zwarte, ‘niet-dichtheidsdichte’ vloerleidingen uit de jaren 80 en 90. Ik maak hierbij gebruik van mijn eigen ontworpen spoelmachines.

Bij vloerverwarmingssystemen met deze zwarte tyleenleidingen vervang ik tevens de verdeler door een type dat de circuits scheidt. Ook deze specifieke verdeler heb ik zelf laten ontwikkelen.

Ik begeleid het proces van begin tot eind zonder dat er ingrijpende werkzaamheden aan de vloer nodig zijn. Omdat elke woning uniek is, is het van belang om eerst een inspectiebezoek in te plannen.

Voor mijn bezoeken hanteer ik een tarief van €1,20 per kilometer aan voorrijkosten vanaf Zoetermeer, met een minimum van €55 + €85 inspectiekosten.

Na de inspectie ontvang je op dezelfde dag een gedetailleerde offerte op maat.

Periodieke controle waterkwaliteit CV-installatie

Heb je een nieuwbouwwoning met een splinternieuwe installatie of een installatie met een warmtepomp? Dan moet je jouw CV-installatie, voordat deze in gebruik wordt genomen, laten doorspoelen. Tijdens de aanleg blijft er altijd verontreiniging in de leidingen of radiatoren achter. Op den duur kan dit voor schade aan de warmteopwekker zorgen en voor een laag rendement van je CV-installatie. Het kost meer energie om de boel te verwarmen, wat je terugziet in de energierekening.

Laat daarom, ongeacht welke installatie je hebt, periodiek de waterkwaliteit controleren! Wanneer de waterkwaliteit in orde is, heeft de warmteopwekker veel minder energie nodig om de ruimte op temperatuur te brengen. Dat merk je aan de lagere stookkosten. Een periodieke waterkwaliteitscheck kan ik uitvoeren vanaf €145.

Inspectiebezoek vloerverwarming/installatie reinigen offerte

140
  • Inclusief voorrijkosten Zuid-Holland (€55)
  • Inclusief 1 uur arbeidsloon (€85)
  • Inclusief gedetailleerde offerte

Waarom moet je een CV spoelen?

Vroeger waren tyleen slangen, ook bekend als PE buizen, populair voor vloerverwarming. Ze worden inmiddels minder gebruikt, want er zijn betere alternatieven. Maar in bestaande woningen komen ze nog veel voor.

Een nadeel van tyleen slangen is dat ze niet luchtdicht zijn. Dit betekent dat er zuurstof in het systeem terecht kan komen en het water vervuild raakt. Als je de slangen niet regelmatig reinigt, kunnen ze verstopt raken.

Waarom is het belangrijk om je zwarte slangen vloerverwarming door te spoelen? Er zijn twee belangrijke redenen:

  1. Corrosie: Door corrosie kunnen metalen onderdelen, zoals de verdeler, CV en radiatoren, gaan roesten en zelfs lekken veroorzaken.
  2. Verstopping: Roestdeeltjes, ook wel sludge of magnetiet genoemd, hopen zich op in de tyleen buizen en belemmeren de watercirculatie. Hierdoor worden bepaalde delen van de vloer niet goed verwarmd. In het ergste geval kan het hele systeem zelfs compleet verstopt raken.

Om lekkages en verstoppingen te voorkomen, is regelmatig doorspoelen van je tyleen vloerverwarming belangrijk. Zo voorkom je corrosie en ophoping van roestdeeltjes, en blijft je vloerverwarming optimaal werken.