CV monteur aan het werk aan een CV-ketel in Rotterdam

Zit er een natte plek onder je CV-ketel? Of merk je dat er steeds minder warm water uit de kraan komt? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat je CV-ketel water lekt. En dat is behoorlijk vervelend.

Een CV-lekkage kan serieuze gevolgen hebben.Je zoekt waarschijnlijk direct naar een oplossing voor dit probleem. Lees over de oorzaken en de oplossing, en hoe wij, als CV-installateur in Rotterdam, het voor je oplossen.

Hoe weet je dat de CV-ketel lek is?

Soms ligt er water rond je CV-ketel. Dat is een duidelijke hint dat deze wel eens lek zou kunnen zijn. Daarnaast kan de druk in de ketel lager zijn dan normaal, zodat je vaker bij moet vullen. Ook dat duidt op mogelijke lekkage.es Here

Een lekke CV-ketel is gevaarlijk, vanwege gevaar voor koolmonoxide

Een lekkende CV-ketel kan gevaarlijk kan zijn. Als er water op de elektrische onderdelen van de CV-ketel komt, kan dat kortsluiting en zelfs brand veroorzaken. Daarnaast kan roest in de CV-ketel en andere onderdelen van de CV-installatie geven, waardoor deze sneller slijten en vaker gerepareerd moeten worden.

Een lek aan de CV-ketel kan daarnaast zorgen voor een slechte afvoer van koolmonoxide. Koolmonoxide is een geurloos, kleurloos en smaakloos gas dat zich snel verspreidt en in hoge concentraties zelfs fataal kan zijn. Als je een lekkende CV-ketel hebt, is het dus belangrijk om dit zo snel mogelijk te laten repareren, om de kans op koolmonoxidevergiftiging zo klein mogelijk te maken. Let op: dit mag alleen een CO gecertificeerde monteur doen (zijn wij).

Andere nare gevolgen van een CV-ketel die water lekt

Een lekkende CV-ketel is niet alleen potentieel gevaarlijk, het heeft nog enkele andere nare gevolgen. Zo kan het leiden tot waterschade in huis, bijvoorbeeld doordat het water op de vloer terechtkomt en schade aanricht aan de vloerbedekking, het laminaat of de parketvloer.

Ook kan een lekkende CV-ketel leiden tot een hogere energierekening. Dit komt doordat de CV-ketel harder moet werken om het water op de juiste temperatuur te houden, waardoor er meer energie wordt verbruikt.

Een ander gevolg van een lekkende CV-ketel is dat het kan leiden tot gezondheidsproblemen. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren wanneer er schimmelvorming ontstaat in huis, doordat er vocht blijft hangen. Dit kan leiden tot allergieën en ademhalingsproblemen.

Heb je een lekkende CV ketel in Rotterdam of omgeving? Dan kun je direct contact met ons opnemen, een erkend installateur lost het voor je op.

Oorzaken van een CV die water lekt

Een veelvoorkomende oorzaak van een lekkage is een defecte ontluchter aan de onderkant van de ketel. Vaak zie je dan ook aanslag verschijnen. Dit kan komen door ouderdom of door kalkaanslag in het systeem. Hierdoor lekt er water uit de ontluchter. Het is belangrijk om dit zo snel mogelijk te laten repareren door een professionele installateur.

Te hoge druk in de CV-ketel kan ook lekkage geven, vooral wanneer het expansievat niet goed functioneert of wanneer de drukregelaar niet goed is ingesteld. Het overstortventiel voert dan condenswater af, met lekkage tot gevolg. Het is belangrijk om de oorzaak van de hoge druk te achterhalen en deze te laten repareren.

Daarnaast kan er ook sprake zijn van een lekkage aan de warmtewisselaar van de CV-ketel. Dit onderdeel verwarmt het water in de Cv-installatie. Het kan na verloop van tijd roesten en beschadigd raken. Vooral bij oudere CV-ketels is de kans op lekkage aan de warmtewisselaar groter. Het is dan ook belangrijk om deze regelmatig te laten onderhouden en te vervangen wanneer dit nodig is.

CV ketel lekt water in Rotterdam: wij lossen het op

Als je in Rotterdam woont en je CV-ketel lekt water, dan lost een erkende Cv-monteur van KG Onderhoud het voor je op.

Eerst zoeken we naar de oorzaak van de lekkage. Dit kan bijvoorbeeld een kapotte ontluchter zijn of een lekkende warmtewisselaar. We hebben de kennis en apparatuur om een diagnose te stellen.

Als het lek relatief klein is, lossen we het op door een onderdeel te vervangen of te repareren. Soms spoelen we de cv-installatie. Bij grotere lekkages kan het helaas soms nodig zijn om de gehele CV-ketel te vervangen. Uiteraard doen we dit alleen in goed overleg.

Het is altijd verstandig om bij een lekkende CV-ketel, in Rotterdam of ergens anders, altijd een professionele installateur in te schakelen. Zo weet je zeker dat het probleem op de juiste manier wordt opgelost en dat je weer veilig en comfortabel kunt wonen.

Door regelmatig onderhoud uit te laten voeren aan je CV-ketel, kun je lekkages en andere problemen trouwens ook voorkomen. Met een onderhoudsabonnement heb je hier geen omkijken meer naar.