Over mij

Vakkundige en betrouwbare service tegen een betaalbaar tarief!

Vakkundige en betrouwbare service tegen
een betaalbaar tarief!

U bevindt zich hier:Home>Over mij

Over mij: Karel Gerlag van KG Onderhoud

Mijn naam is Karel Gerlag, en ik ben de trotse eigenaar van het bedrijf KG-Onderhoud. Sinds 2008 ben ik met passie werkzaam in Rotterdam (en daarbuiten). Met veel aandacht voor details en een sterke drang naar perfectie in mijn vakgebied, zorg ik ervoor dat mijn klanten persoonlijke kwaliteit en vakmanschap ervaren.

Even terugspoelen naar mijn begin. Als kind was ik al bezig met techniek. Ik droomde ervan om architect te worden. Ik kon urenlang tekenen. Die liefde voor ontwerpen van huizen zit nog steeds in me. Als ik niet creatief bezig ben, met woningen, CV-techniek of bedrijfsplannen, voelt het alsof er iets ontbreekt. Soms ontstaan mijn projecten gewoon uit problemen – ik zie altijd oplossingen. En ja, soms word ik er zelf een beetje gek van, eerlijk gezegd. Altijd maar uitdagingen zoeken.

Mijn middelbare schooltijd? Bouwopleiding! Dat was ook een opstapje naar mijn architectendroom. Tijdens een stage bij een bedrijf dat houten woningen en chalets bouwde, kon ik mijn bouwkriebels echt uitleven. Na de middelbare school begon ik aan een BBL-opleiding en bleef ik bij datzelfde bedrijf werken. Je weet wel, die tijd van ontdekken, ook buiten het werk om.

Zelfstandig zijn zit gewoon in mijn bloed. In 2008 werd ik vader, en dat was hét moment om een nieuwe weg in te slaan als CV-monteur.

Eerlijk? In het begin was het geld wel een aantrekkelijke factor. Ook niet onbelangrijk, als jonge vader. Gelukkig zit er ook wel een echte passie voor het vak. Ik ben er nog steeds oprecht helemaal weg van! Het leukste is dat elke klus anders is. Dat houdt me scherp en ik geniet ervan om voor elke situatie een oplossing te bedenken en klanten goed advies te geven.

In 2016 heb ik ook nog mijn eigen huis gebouwd. Dat was een uitdaging, maar ik ben er trots op.

Altijd op zoek naar manieren om mezelf te verbeteren: dat doe ik door lekker bij te blijven met cursussen en de nieuwste snufjes in mijn vakgebied. Zo blijf ik altijd op de hoogte van de nieuwste technieken en kan ik op maat gemaakt advies geven.

Met het ‘bewijs van vakmanschap’, namelijk het diploma Eerste Monteur werktuigkundige installaties, service en onderhoud, laat ik zien dat ik goed ben opgeleid en kennis heb. Bovendien heb ik de vereiste bedrijfs CO-certificering volgens Kiwa K-25000 / BRL6000-25 behaald, waardoor ik bevoegd ben om gasgestookte toestellen volgens de Gasketelwet in bedrijf te stellen

Ook ben ik lid van de branchevereniging Techniek Nederland.

Daarnaast ben ik opgeleid in F-gassen categorie 1 monteur en heb ik het BRL200-certificaat. Hierdoor mag ik werkzaamheden uitvoeren aan alle airconditioning- en warmtepompinstallaties.

De vloerverwarming specialist in Nederland

Naast CV-installateur heb ik zelf een unieke spelmachine ontwikkeld en gebouwd. Die is voor het reinigen / doorspoelen / ontstoppen van CV-installaties. Deze methodiek kan ook toegepast worden bij vloerverwarming installaties die zijn voorzien van zwarte ‘niet diffusiedichte’ leidingen.

Dat was er nog niet, of in elk geval niet goed.

Met deze techniek hoeven de zwarte leidingen niet eens vercangen te worden. Dat scheelt veel geld!

Hiermee ben ik beslist marktleider op dit gebied. Meer informatie kan je vinden op vloerverwarming-doorspoelen.nl.

Repaird

Ik ben ook ingesprongen op de strenge eisen van de Gasketelwet die op 1 oktober 2020 van kracht werd. Samen met een team van programmeurs hebben we een speciale webapplicatie gecreëerd voor CV-installateurs. Met behulp van dit systeem worden alle administratieve taken gedigitaliseerd en samengebracht in een overzichtelijk systeem dat voldoet aan de BRL6000-25 normen. Je kunt meer informatie vinden op repaird.nl.

Nederlands Vakman Platfom

Door de groeiende vraag naar deskundige CV-monteurs heb ik een platform gecreëerd waar erkende installateurs zich kunnen inschrijven en opdrachten in bulk kunnen aanschaffen. Op deze manier kunnen we landelijke dekking bieden aan particulieren die op zoek zijn naar een erkende en bekwame CV-installateur. Voor meer details kun je terecht op nederlands-vakman-platform.nl