CV monteur Rotterdam2024-01-31T09:15:29+00:00

CV monteur Rotterdam

Service, onderhoud en installatie van CV-ketels

U bevindt zich hier:Home>CV monteur Rotterdam

Waarom een CO-gecertificeerde CV monteur Rotterdam?

Sinds 2008 heb ik mij gespecialiseerd in het oplossen van storingen, het uitvoeren van onderhoud en het installeren van CV-ketels in de regio Rotterdam en Zoetermeer.

KG-onderhoud is een erkend installatiebedrijf met een CO-bedrijfscertificering. Als CV-monteur in Rotterdam, bezit ik ook het verplichte persoonsgebonden ‘bewijs van vakmanschap’-certificaat. Uitsluitend met deze twee certificaten is een CV-monteur bevoegd om te werken aan gasgestookte toestellen volgens de Gasketelwet, die van kracht is gegaan op 01-04-2023. Houd er rekening mee dat je zelfs strafbaar bent als je zelf werkzaamheden verricht aan je gasgestookte CV-ketel of als je deze werkzaamheden laat uitvoeren door een bedrijf zonder de vereiste certificering.

Daarnaast beschik ik over het F-gassen Stek certificaat, waardoor ik ook bevoegd ben om te werken aan airco- en warmtepompinstallaties. Dit bereidt me voor op de aankomende ‘hybride’ verplichting vanaf 01-01-2026. Met beide certificeringen op zak ben ik bevoegd om te werken aan complete hybride CV-ketel warmtepompinstallaties.

Daarnaast ben ik lid van de branchevereniging Techniek Nederland.

CV ketel onderhoud Rotterdam

Regelmatig onderhoud van je CV-ketel verlengt niet alleen de levensduur, maar is zelfs verplicht volgens de fabrikanten om aan de garantievoorwaarden te voldoen. Hoewel de meeste ketels automatisch aangeven wanneer onderhoud nodig is, adviseer ik jaarlijks een inspectie uit te laten voeren. Tijdens deze inspectie controleer ik of alles naar behoren functioneert, stel ik indien nodig parameters bij, vul ik de installatie bij en ontlucht ik deze. Daarnaast inspecteer ik de CV-ketel op mogelijke interne lekkages, controleer ik de koppelingen van de rookgasafvoer, voer ik een rookgasanalyse uit, en stel ik indien nodig de gas/zuurstofverhouding bij. Indien nodig reinig ik de warmtewisselaar aan de verbrandingszijde en vervang ik preventief onderdelen zoals pakkingen, isolatiepanelen en de ontsteekpen.

Een jaarlijkse onderhoudsbeurt kost in Rotterdam €160 exclusief materialen indien nodig (€55 voorrijkosten + €105 onderhoudskosten). Ieder jaar ontvang je van mij een uitnodiging, zodat je het onderhoud niet vergeet. Door regelmatig onderhoud verleng je niet alleen de levensduur van je CV-ketel maar ben je ook verzekerd van een veilige installatie. Bekijk mijn tarieven om te zien wat je kunt verwachten wanneer je mij inschakelt.

Na het onderhoud ontvang je een gedetailleerd keuringsrapport met alle gemeten en ingestelde waarden, eventuele verbeterpunten en toekomstige aandachtspunten. Nadat ik de kamerthermostaat en de warmwaterkraan heb getest, meld ik de verplichte ‘inbedrijfstelling’ af in de landelijke database volgens de nieuwe Gasketelwet, vergelijkbaar met de RDW voor autokeuringen. Als extra kwaliteitscontrole kan mijn certificerende instelling Kiwa via FaceTime een steekproef uitvoeren om te controleren of mijn werkzaamheden correct zijn uitgevoerd. Deze eventuele extra controle draait immers om jouw veiligheid.

Maak gemakkelijk online een afspraak en dan zien we elkaar snel.

Intergas CV monteur Rotterdam
Remeha CV monteur Rotterdam
Vaillant CV monteur Rotterdam

Voordelen van dé CV monteur Rotterdam

 • Maak eenvoudig online een afspraak

 • CO gecertificeerd
 • Stek gecertificeerd
 • Deskundig en eerlijk advies

 • Transparante tarieven

 • Eenmansbedrijf: Persoonlijk contact

 • Werkzaamheden worden geregistreerd
 • Gedetailleerd keuringsrapport

Om aan gasgestookte installaties, warmtepompen en airco’s te mogen werken, beschik ik over volledige CO- en Stek-certificering volgens de Gasketelwet. Dit is niet alleen wettelijk verplicht, maar vooral essentieel voor jouw veiligheid.

Wanneer je tussen een jungle van installatiebedrijven de juiste moet kiezen en van tevoren niet weet wie je in huis haalt, is het belangrijk iemand te kiezen die zijn vak verstaat en bovenal te vertrouwen is. Daarom geef ik graag het woord aan mijn klanten over CV monteur Rotterdam:

Zij hebben gekozen voor Karel van KG-onderhoud, dé CV-monteur Rotterdam:

Vriendelijk en deskundige man, het voelt vertrouwd dat de cv ketel gecontroleerd en in orde gebracht middels de uitgevoerde afstellingen.

Wim van Ardenne.

Karel werkt snel, schoon en komt met wat aanmoedigingen voor kleine veranderingen (co2 meter die opgehangen moet worden ipv liggend). Betaling via pin zorgt voor geen gedoe achteraf. Afspraken maken via het systeem op de website werkt perfect.

Frank van 't Hof

We zijn erg tevreden met KG Onderhoud. Zowel de communicatie die erg prettig verloopt, het nakomen van afspraken, het meedenken en de zorg die Karel draagt voor het opleveren van hoge kwaliteit werk.

Riani

CV ketel storing Rotterdam

Omdat niemand in de kou wil zitten, is het van groot belang dat een CV-ketelstoring snel wordt verholpen. Hoewel KG-onderhoud CV-monteur Rotterdam een eenmansbedrijf is en ik geen 24/7 storingsdienst kan aanbieden, doe ik mijn uiterste best binnen de grenzen van mijn mogelijkheden om zo snel mogelijk hulp te bieden.

Met mijn uitgebreide kennis en een ruime voorraad van de meest voorkomende onderdelen voor Intergas, Nefit, Remeha en Vaillant CV-ketels, ben ik volledig vertrouwd met deze merken. Ik specialiseer me specifiek in deze topmerken en werk niet met andere merken. In de meeste gevallen kan ik dan ook direct een storing oplossen.

Het bezoek voor CV-ketel reparatie kost in Rotterdam €140 exclusief materialen indien nodig (€55 voorrijkosten + €85 arbeidsloon). Wanneer de CV-storing is verholpen, kan ik eventueel direct een jaarlijkse onderhoudsbeurt uitvoeren om er zeker van te zijn dat de CV-ketel volledig is gecontroleerd en weer veilig naar behoren kan functioneren. Zie mijn tarieven voor onderhoud.

Als de CV-ketel is gerepareerd, de storing is verholpen en is onderhouden, zal ik de ‘inbedrijfstelling’ afmelden in de landelijke database, vergelijkbaar met de RDW voor autokeuringen. En indien goedgekeurd, een mooie groene sticker plakken. Je ontvangt een gedetailleerd keuringsrapport en hebt daarmee ook een bewijs voor je verzekeringsmaatschappij.

Maak snel online een afspraak en zie welke beschikbare momenten er zijn op korte termijn.

CV ketel installatie Rotterdam

Als je overweegt je CV-ketel te vervangen, kan ik je ook van dienst zijn. Ik kan A-merk ketels snel leveren en installeren van de merken Intergas, Remeha en Vaillant. Ik heb een kleine voorraad voor noodgevallen, want niemand wil in de kou zitten en een koude douche is ook geen pretje.

Als je een ketel volgens de voorschriften en eisen van de nieuwe Gasketelwet wilt installeren, is het verplicht om de gehele rookgasafvoer te vervangen om jouw veiligheid te kunnen garanderen. Dit brengt vaak aanzienlijk werk met zich mee en gaat gepaard met aanzienlijke kosten. Een ketel vervangen is vaak makkelijker dan de rookgasafvoer vervangen.

Daarom is het voor mij wel noodzakelijk om een inspectiebezoek in te plannen, de situatie in kaart te brengen en de wensen te bespreken. De kosten voor een inspectiebezoek bedragen €85 + €55 aan voorrijkosten. Het totaalbedrag is €140. Wanneer je akkoord gaat met de offerte, verreken ik deze kosten uiteraard.

KG-onderhoud brengt voor een storing en inspectiebezoek te allen tijde €55 voorrijkosten en €85 Arbeidsloon in rekening met een minimum van 1 uur, exclusief materialen indien nodig.

Een eenmalig onderhoudsbeurt kost €105 + €55 voorrijkosten, Totaal maakt dit €160 exclusief materialen indien nodig.

De kosten voor installeren van een nieuwe CV-ketel is te allen tijde op aanvraag en hier is een inspectiebezoek voor noodzakelijk.

KG-onderhoud is als erkende en gecertificeerde CV monteur Rotterdam gespecialiseerd in het uitvoeren van periodiek onderhoud, repareren van storingen en installeren van nieuwe CV ketels. Deze werkzaamheden moeten verlopen volgens een bepaald protocol en worden afgemeld in een landelijke database via een certificerende instelling. Het is mogelijk dat deze instelling steekproefsgewijs controles uitvoert op onze werkzaamheden om de kwaliteit te kunnen waarborgen.
Heeft het nog zin om mijn CV-ketel te vervangen?2023-05-30T13:00:26+00:00

In elk geval tot 2026 kun je nog een ‘gewone’ CV-ketel kopen. Maar het zal je niet ontgaan zijn: we moeten van het gas af. Dat staat nu voor dat jaar (2026) gepland. 

De gasprijzen zijn ook hoog, dus minder gas gebruiken is voor je portemonnee geen slecht idee. Het is daarom wel een goed idee om te kijken naar een hybride warmtepomp. Deze kun je installeren samen met je bestaande CV. Ze werken samen, er wordt minder gas gebruikt, maar je hoeft niet direct alles te vervangen. De overgang naar een warmtepomp is dan later ook minder groot.

Kijk ook vast naar de mogelijkheden om je woning beter te isoleren. Hiermee bespaar je onder aan de streep heel veel. De warmtepomp waar je later dan gebruik van maakt, werkt ook veel efficiënter. 

Overigens is het idee dat je geen nieuwe CV-ketel meer mag plaatsen vanaf 2026. Degene die er dan al zijn, mogen gewoon blijven. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je nu een nieuwe CV laat installeren, die over een paar jaar bij het vuil mag. Een nieuwe CV-ketel kopen heeft dus echt nog wel zin, zeker als de huidige aan vervanging toe is. Een nieuwe CV werkt ook vaak zuiniger dan een oude, dus het scheelt vaak nu ook al wat geld. Je zou ook niet de enige zijn. Volgens de Nederlandse Verwarmingsindustrie werden er in heel 2022 nog 440.000 CV-ketels verkocht. Dat is ruim 2% meer dan het jaar ervoor!

Overigens werden óók meer warmtepompen geplaatst. Er werden er 100.000 geplaatst, een toename van 37 procent in vergelijking met 2021. Een warmtepomp kun je vaak in combinatie met een CV gebruiken: als hybride warmtepomp.

Kan ik zelf mijn CV-ketel installeren?2023-05-02T13:53:56+00:00

Vanaf 2022 mag je niet meer zelf een CV-ketel installeren. De garantie van de ketel zelf vervalt en de verzekering keert niet uit als het mis gaat. Dat is het je echt niet waard!

Dat komt door de gasketelwet. Die is er voor je eigen veiligheid en om het milieu te beschermen. 

Hoe kies ik een CV-monteur?2023-04-29T13:26:49+00:00

Een CV-monteur moet een CO- certificering hebben. Dat is wettelijk zo geregeld. Uiteraard heeft de monteur die je bij KG Onderhoud en Installatietechniek krijgt dat ook. Geen beunhazen, maar een betrouwbare en goed opgeleide specialist. Als monteur investeer je daar tijd en geld aan. Hiermee filter je de vakmensen er direct uit. 

Kies een CV-monteur uit de buurt, om de voorrijkosten binnen de perken te houden. Bekijk ook altijd de recensies van het installatiebedrijf waar je contact mee opneemt. Zoek je een CV-monteur in Rotterdam, dan kun je de mening van onze klanten bekijken. Een greep uit de Google reviews, waar we trots op zijn:

“Zowel de communicatie die erg prettig verloopt, het nakomen van afspraken, het meedenken en de zorg die KG draagt voor het opleveren van hoge kwaliteit werk.”

“Zeer kundig en professioneel. Ik had hem er eerder bij moeten halen”

“Karel [van KG Onderhoud] werkt snel, schoon en komt met wat aanmoedigingen voor kleine veranderingen 

Echt verstand van zaken!”

“Wat een service! Binnen een uur nadat we hadden gebeld stond hij voor de deur.”

Hebben jullie altijd tijd, ook bij een storing?2024-01-02T15:14:56+00:00

Het komt vaak voor: je hebt een storing en er is geen beschikbare CV-monteur te vinden. Natuurlijk kan dat gebeuren, aangezien sommige periodes drukker zijn dan andere. Ik geef dan prioriteit aan klanten voor wie ik periodiek onderhoud verzorg. Als het mogelijk is, kom ik zo snel mogelijk langs, zelfs als je een nieuwe klant bent. Maar omdat KG-onderhoud een eenmansbedrijf is, bied ik geen 24/7 storingsdienst aan, in het stookseizoen staat mijn agenda soms al weken vol. Hoe dan ook, ik communiceren helder. Ik begrijp maar al te goed hoe vervelend het is om in de kou te zitten, dus ik doe mijn uiterste best om te helpen

Hoe weet je of een monteur betrouwbaar is?2023-04-29T13:12:46+00:00

Een monteur komt bij je thuis. Gelukkig kun je de monteurs van KG Onderhoud vertrouwen.

Natuurlijk zeggen wij dat, dat is een beetje ‘wij van WC eend’. Onze CV-monteurs, in Rotterdam, Den Haag én Zoetermeer, zijn allemaal gecertificeerd. Dat betekent dat het vakmensen zijn, die een diploma hebben moeten halen voordat ze bij je thuis komen. 

Daarnaast kun je gerust eens kijken naar wat onze klanten over ons zeggen. Dan kun je met een gerust hart contact met ons opnemen.

“ Ieder jaar wordt er automatisch een afspraak ingepland, en komt (in ons geval) dezelfde monteur langs. Hij is vriendelijk, kundig en werkt netjes.”

“ Met Karel van KG gekozen voor een erkend installateur en dat is te merken. Komt op de afgesproken tijd en werkt netjes en vlot. […] Alles wordt netjes opgeruimd en meegenomen en gelukkig is er ook nog tijd voor gezelligheid.”

“Karel [van KG Onderhoud] is een betrouwbare en behulpzame vakman. Uitstekende service en heel netjes in de omgang.” 

 

Wanneer moet je onderhoud aan je CV laten doen?2023-04-29T13:19:24+00:00

Een combiketel zorgt voor de verwarming van je huis maar ook voor warm tapwater. Deze gebruik je het hele jaar door. Een CV-ketel die alleen voor verwarming is, wordt in de zomer meestal niet gebruikt. In de herfst gaat deze weer aan. Dan laten ook veel mensen het onderhoud uitvoeren. Wanneer je het onderhoud doet, maakt eigenlijk niet uit. Als je het jaarlijks laat doen, zou je geen problemen moeten tegenkomen.

We benadrukken nog eens dat periodiek onderhoud veel problemen kan voorkomen. De CV-installatie wordt schoongemaakt en gecontroleerd. Bovendien werkt een goed onderhouden CV efficiënter. Dat bespaart energie en dus kosten. Daarmee bespaar je onder de streep vaak al, zelfs met het jaarlijks onderhoud meegenomen. Dat de kans op storing dan ook nog eens kleiner is én de CV langer meegaat, maakt het een makkelijke beslissing. We herinneren je er ieder jaar aan dat het tijd is voor onderhoud als je eenmaal klant bent bij ons. Wel zo makkelijk.

cv monteur rotterdam stappenplan

Hoe weet ik of ik stadsverwarming heb in Rotterdam

In sommige buurten in Rotterdam bestaat stadsverwarming. Je hebt dan geen eigen CV-ketel. Stadsverwarming maakt gebruik van restwarmte die uit de industrie overblijft. In Rotterdam betekent dat meestal uit het havengebied. In principe is dit een duurzame manier van verwarmen, want het maakt gebruik van warmte en energie die sowieso gebruikt wordt. Er zitten wel wat nadelen aan:

 • Je kunt niet zelf je energieleverancier kiezen.
 • Omdat energieleveranciers vaak welkomst acties hebben (met korting) zijn veel huishoudens met stadsverwarming duurder uit. Ondanks dat de prijs voor stadsverwarming officieel niet boven de gasprijs uit mag komen.
 • Als er storingen zijn, kun je hier zelf niets aan doen.
 • Stadsverwarming is minder duurzaam dan een warmtepomp.
 • Het is maar in beperkte wijken beschikbaar.

Heb je geen stadsverwarming, of wil je liever zelf de controle over de verwarming van je woning, dan kun je ons inschakelen.

Subsidies voor gasvrij stoken in Rotterdam

Er wordt door de gemeente Rotterdam actie ondernomen om de hele stad, en de omgeving zoals Schiedam, Capelle, Hoogvliet en Rhoon van het aardgas af te krijgen. Hoe draag je daar zelf aan bij?

Een warmtepomp is een veel duurzamere manier van stoken, want het gebruikt geen gas. Hierdoor worden ook geen fossiele brandstoffen gebruikt. Meestal kun je een warmtepomp bij je CV installeren. Je gebruikt het dan op een hybride manier. Dit kunnen wij voor je doen.

Wat je ook zelf kunt doen, is je woning goed isoleren. Hoe minder warmte ontsnapt, hoe minder energie je verbruikt. Bovendien scheelt het veel geld.

De gemeente heeft verschillende subsidies beschikbaar om Rotterdam te verduurzamen. Die subsidies kun je meestal ook inzetten voor een warmtepomp, of isolatie.

Maak er gebruik van nu het nog kan. Het leven is al duur genoeg.

Tips van de vakman

Ga naar de bovenkant