CV monteur Rotterdam2023-10-05T09:13:12+00:00

CV monteur Rotterdam
gespecialiseerd
in A-merk CV ketels

U bevindt zich hier:Home>CV monteur Rotterdam

Jouw ervaren CV monteur Rotterdam: ook voor spoedservice

Sinds 2008 specialiseren we ons bij KG Onderhoud en Installatietechniek in storing- en onderhoud diensten voor CV installaties, warmtepompen en airconditioning in de regio Rotterdam en daar omheen (Delft, Zoetermeer).

Niemand wil in de kou zitten en daarom is het belangrijk dat een storing aan de CV verwarmingsketel zo snel mogelijk wordt opgelost. Daarom werken de CV verwarming monteurs vanuit 3 centraal gelegen vestigingen. Wanneer u de hulp inroept van de CV monteur in Rotterdam zijn we dan ook snel ter plaatse om de storing van de CV verwarmingsketel op te lossen. Mocht je CV verwarming ketel niet meer te repareren zijn, dan kunnen we binnen 24 uur een nieuwe CV ketel plaatsen. Om deze korte periode te kunnen overbruggen leggen we bovendien een noodvoorziening aan.

Merkonafhankelijk dealer van A-merk CV ketels

Als er een nieuwe CV ketel moet komen, helpen we je ook. We kunnen A-merk ketels snel leveren en installeren. Niets is uiteindelijk zo vervelend als een CV verwarmingsketel die het niet doet, want het wordt al snel koud en vochtig in huis. Bovendien is douchen met koud water ook geen feestje, wat gebeurt bij een kapotte combiketel. Dat hoeft in elk geval niet lang te duren! In de meeste situaties lost onze CV monteur in Rotterdam het probleem met uw CV ketel snel en adequaat op.

Voordelen van dé CV monteur Rotterdam

 • Bij storing is onze CV monteur Rotterdam zeer snel ter plaatse

 • Is vervanging nodig? Dan regelt de CV monteur in Rotterdam dat supersnel

 • Lage voorrij tarieven

 • Deskundig en onafhankelijk advies, volledig gecertificeerd (belangrijk!)

 • Voordelige CV onderhoudscontracten

 • Mogelijkheid van noodvoorzieningen

Om het beste werk te leveren ben ik volledig gecertificeerd. Omdat ik bij wil blijven in mijn vak, omdat het wettelijk verplicht is maar ook voor de klant. We begrijpen dat iemand bij je thuis komt en dan wil je graag iemand die een beetje meedenkt. Daarom laten we onze klanten graag aan het woord:

Zij kozen voor de CV monteur van KG Onderhoud uit Rotterdam:

Zeer kundig en professioneel. Ik had hem er eerder bij moeten halen. Ook ter zake kundig over de toekomst van energievoorziening. Ik ben blij dat hij volgend jaar automatisch weer contact opneemt voor onderhoud!

Bert Flinterman

De andere verwarmingsmonteur wilde de hele boel afsluiten. [KG] heeft er voor gezorgd dat hij weer draait. Echt verstand van zaken! Fijn persoonlijkheid. Ik zou hem bij iedereen aanraden.

Jolanda Schouten
[KG] werkt snel, schoon en komt met wat aanmoedigingen voor kleine veranderingen.
Afspraken maken via het systeem op de website werkt perfect.
Erg tevreden.

Frank van 't Hof

CV monteur in Rotterdam voor advies, installatie, periodiek onderhoud en reparatie CV ketels

De cv monteur van K.G. – onderhoud en installatietechniek werkt in de regio Rotterdam.  Alle monteurs zijn erkend en gecertificeerd. Je kunt ons inschakelen voor advies, aankoop en installatieperiodiek onderhoud en reparatie van de CV ketel. Wanneer je een beroep op onze expertise en vakmanschap wilt doen, vul dan het afspraakformulier in via de button.

Je ontvangt van onze CV monteur Rotterdam een voorstel voor een afspraak met 2 tijdstippen. Wanneer een van beide tijdstippen uitkomt, bevestig je dit tijdstip en de afspraak ligt vast.

Professionele materialen, professionele installatieservice

Als erkende CV monteur in de regio Rotterdam maken we uitsluitend gebruik van materialen die bestemd zijn voor professioneel gebruik. We doen absoluut geen concessies op de kwaliteit door te kiezen voor “vergelijkbare producten” uit de grote bouwmarkten. Onze ervaren CV monteur in de regio Rotterdam gaat voor duurzaamheid en veiligheid. Om deze reden krijg je ook garantie op reparaties en geleverde onderdelen. Onze erkende CV monteur uit de regio Rotterdam hanteert marktconforme tarieven. Deze tarieven kun je vinden op onze site, want wij houden van transparantie. Daar heb je recht op, vinden we. 

Woon je in Rotterdam of in de buurt? Maak direct online een afspraak met je CV monteur

Onze afspraken maak je eenvoudig online:

Sinds 1 juli 2020 is de nieuwe ‘Gasketelwet’ in werking. Dit betekent, dat uitsluitend gecertificeerde installateurs werkzaamheden mogen verrichten aan cv-ketels. Vanaf 1 januari 2022 is het strafbaar als woningeigenaar om werkzaamheden te laten verrichten door een NIET gecertificeerde CV monteur Rotterdam.

K.G. onderhoud & installatietechniek brengt voor een storing en inspectie bezoek te allen tijde € 40 voorrijkosten en € 65 Arbeidsloon in rekening met een minimum van 1 uur, exclusief materialen indien nodig. Een eenmalig onderhoudsbeurt kost €85 + €40 voorrijkosten, exclusief materialen indien nodig. De kosten voor installeren van een nieuwe CV-ketel is te allen tijde op aanvraag en hier is een inspectiebezoek voor noodzakelijk.

K.G. onderhoud & installatietechniek is als erkende en gecertificeerde CV monteur Rotterdam gespecialiseerd in het uitvoeren van periodiek onderhoud, repareren van storingen en installeren van nieuwe CV ketels. Deze werkzaamheden moeten verlopen volgens een bepaald protocol en worden afgemeld in een landelijke database via een certificerende instelling. Het is mogelijk dat deze instelling steekproefsgewijs controles uitvoert op onze werkzaamheden om de kwaliteit te kunnen waarborgen.

Heeft het nog zin om mijn CV-ketel te vervangen?2023-05-30T13:00:26+00:00

In elk geval tot 2026 kun je nog een ‘gewone’ CV-ketel kopen. Maar het zal je niet ontgaan zijn: we moeten van het gas af. Dat staat nu voor dat jaar (2026) gepland. 

De gasprijzen zijn ook hoog, dus minder gas gebruiken is voor je portemonnee geen slecht idee. Het is daarom wel een goed idee om te kijken naar een hybride warmtepomp. Deze kun je installeren samen met je bestaande CV. Ze werken samen, er wordt minder gas gebruikt, maar je hoeft niet direct alles te vervangen. De overgang naar een warmtepomp is dan later ook minder groot.

Kijk ook vast naar de mogelijkheden om je woning beter te isoleren. Hiermee bespaar je onder aan de streep heel veel. De warmtepomp waar je later dan gebruik van maakt, werkt ook veel efficiënter. 

Overigens is het idee dat je geen nieuwe CV-ketel meer mag plaatsen vanaf 2026. Degene die er dan al zijn, mogen gewoon blijven. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je nu een nieuwe CV laat installeren, die over een paar jaar bij het vuil mag. Een nieuwe CV-ketel kopen heeft dus echt nog wel zin, zeker als de huidige aan vervanging toe is. Een nieuwe CV werkt ook vaak zuiniger dan een oude, dus het scheelt vaak nu ook al wat geld. Je zou ook niet de enige zijn. Volgens de Nederlandse Verwarmingsindustrie werden er in heel 2022 nog 440.000 CV-ketels verkocht. Dat is ruim 2% meer dan het jaar ervoor!

Overigens werden óók meer warmtepompen geplaatst. Er werden er 100.000 geplaatst, een toename van 37 procent in vergelijking met 2021. Een warmtepomp kun je vaak in combinatie met een CV gebruiken: als hybride warmtepomp.

Kan ik zelf mijn CV-ketel installeren?2023-05-02T13:53:56+00:00

Vanaf 2022 mag je niet meer zelf een CV-ketel installeren. De garantie van de ketel zelf vervalt en de verzekering keert niet uit als het mis gaat. Dat is het je echt niet waard!

Dat komt door de gasketelwet. Die is er voor je eigen veiligheid en om het milieu te beschermen. 

Hoe kies ik een CV-monteur?2023-04-29T13:26:49+00:00

Een CV-monteur moet een CO- certificering hebben. Dat is wettelijk zo geregeld. Uiteraard heeft de monteur die je bij KG Onderhoud en Installatietechniek krijgt dat ook. Geen beunhazen, maar een betrouwbare en goed opgeleide specialist. Als monteur investeer je daar tijd en geld aan. Hiermee filter je de vakmensen er direct uit. 

Kies een CV-monteur uit de buurt, om de voorrijkosten binnen de perken te houden. Bekijk ook altijd de recensies van het installatiebedrijf waar je contact mee opneemt. Zoek je een CV-monteur in Rotterdam, dan kun je de mening van onze klanten bekijken. Een greep uit de Google reviews, waar we trots op zijn:

“Zowel de communicatie die erg prettig verloopt, het nakomen van afspraken, het meedenken en de zorg die KG draagt voor het opleveren van hoge kwaliteit werk.”

“Zeer kundig en professioneel. Ik had hem er eerder bij moeten halen”

“Karel [van KG Onderhoud] werkt snel, schoon en komt met wat aanmoedigingen voor kleine veranderingen 

Echt verstand van zaken!”

“Wat een service! Binnen een uur nadat we hadden gebeld stond hij voor de deur.”

Hebben jullie altijd tijd, ook bij een storing?2023-04-29T13:25:11+00:00

Je hoort het vaak, je hebt een storing en er is geen CV-monteur te vinden die tijd heeft. Natuurlijk kan dat gebeuren, in sommige periodes is het drukker dan andere. We geven dan ook voorrang aan klanten waar we ook periodiek onderhoud verzorgen. Als we kunnen, komen we zo snel mogelijk langs, ook als je een nieuwe klant bent. In elk geval zijn we helder in de communicatie. We begrijpen heel goed dat het echt heel vervelend is om in de kou te zitten, dus we doen er alles aan om te helpen.

Hoe weet je of een monteur betrouwbaar is?2023-04-29T13:12:46+00:00

Een monteur komt bij je thuis. Gelukkig kun je de monteurs van KG Onderhoud vertrouwen.

Natuurlijk zeggen wij dat, dat is een beetje ‘wij van WC eend’. Onze CV-monteurs, in Rotterdam, Den Haag én Zoetermeer, zijn allemaal gecertificeerd. Dat betekent dat het vakmensen zijn, die een diploma hebben moeten halen voordat ze bij je thuis komen. 

Daarnaast kun je gerust eens kijken naar wat onze klanten over ons zeggen. Dan kun je met een gerust hart contact met ons opnemen.

“ Ieder jaar wordt er automatisch een afspraak ingepland, en komt (in ons geval) dezelfde monteur langs. Hij is vriendelijk, kundig en werkt netjes.”

“ Met Karel van KG gekozen voor een erkend installateur en dat is te merken. Komt op de afgesproken tijd en werkt netjes en vlot. […] Alles wordt netjes opgeruimd en meegenomen en gelukkig is er ook nog tijd voor gezelligheid.”

“Karel [van KG Onderhoud] is een betrouwbare en behulpzame vakman. Uitstekende service en heel netjes in de omgang.” 

 

Wanneer moet je onderhoud aan je CV laten doen?2023-04-29T13:19:24+00:00

Een combiketel zorgt voor de verwarming van je huis maar ook voor warm tapwater. Deze gebruik je het hele jaar door. Een CV-ketel die alleen voor verwarming is, wordt in de zomer meestal niet gebruikt. In de herfst gaat deze weer aan. Dan laten ook veel mensen het onderhoud uitvoeren. Wanneer je het onderhoud doet, maakt eigenlijk niet uit. Als je het jaarlijks laat doen, zou je geen problemen moeten tegenkomen.

We benadrukken nog eens dat periodiek onderhoud veel problemen kan voorkomen. De CV-installatie wordt schoongemaakt en gecontroleerd. Bovendien werkt een goed onderhouden CV efficiënter. Dat bespaart energie en dus kosten. Daarmee bespaar je onder de streep vaak al, zelfs met het jaarlijks onderhoud meegenomen. Dat de kans op storing dan ook nog eens kleiner is én de CV langer meegaat, maakt het een makkelijke beslissing. We herinneren je er ieder jaar aan dat het tijd is voor onderhoud als je eenmaal klant bent bij ons. Wel zo makkelijk.

cv monteur rotterdam stappenplan

Hoe weet ik of ik stadsverwarming heb in Rotterdam

In sommige buurten in Rotterdam bestaat stadsverwarming. Je hebt dan geen eigen CV-ketel. Stadsverwarming maakt gebruik van restwarmte die uit de industrie overblijft. In Rotterdam betekent dat meestal uit het havengebied. In principe is dit een duurzame manier van verwarmen, want het maakt gebruik van warmte en energie die sowieso gebruikt wordt. Er zitten wel wat nadelen aan:

 • Je kunt niet zelf je energieleverancier kiezen.
 • Omdat energieleveranciers vaak welkomst acties hebben (met korting) zijn veel huishoudens met stadsverwarming duurder uit. Ondanks dat de prijs voor stadsverwarming officieel niet boven de gasprijs uit mag komen.
 • Als er storingen zijn, kun je hier zelf niets aan doen.
 • Stadsverwarming is minder duurzaam dan een warmtepomp.
 • Het is maar in beperkte wijken beschikbaar.

Heb je geen stadsverwarming, of wil je liever zelf de controle over de verwarming van je woning, dan kun je ons inschakelen.

Subsidies voor gasvrij stoken in Rotterdam

Er wordt door de gemeente Rotterdam actie ondernomen om de hele stad, en de omgeving zoals Schiedam, Capelle, Hoogvliet en Rhoon van het aardgas af te krijgen. Hoe draag je daar zelf aan bij?

Een warmtepomp is een veel duurzamere manier van stoken, want het gebruikt geen gas. Hierdoor worden ook geen fossiele brandstoffen gebruikt. Meestal kun je een warmtepomp bij je CV installeren. Je gebruikt het dan op een hybride manier. Dit kunnen wij voor je doen.

Wat je ook zelf kunt doen, is je woning goed isoleren. Hoe minder warmte ontsnapt, hoe minder energie je verbruikt. Bovendien scheelt het veel geld.

De gemeente heeft verschillende subsidies beschikbaar om Rotterdam te verduurzamen. Die subsidies kun je meestal ook inzetten voor een warmtepomp, of isolatie.

Maak er gebruik van nu het nog kan. Het leven is al duur genoeg.

Ga naar de bovenkant