Vloerverwarming
spoelen bespaart stookkosten

U bevindt zich hier:Home>Vloerverwarming spoelen

Vloerverwarming spoelen: meer rendement, tot wel 40%

Vloerverwarming wordt in steeds meer bestaande huizen en nieuwbouwwoningen toegepast. Dat is niet zo gek. Vloerverwarming zorgt voor een aangename warmte en vergroot in meerdere opzichten het wooncomfort. Om optimaal van je vloerverwarming te kunnen blijven genieten dient periodiek onderhoud plaats te vinden. Een belangrijk onderdeel van dit onderhoud is vloerverwarming spoelen.

Periodiek vloerverwarming spoelen is noodzakelijk

Na een aantal jaren zullen jij en je gezinsleden gaan ervaren dat het minder behaaglijk wordt in huis. Het lijkt wel of de vloerverwarming de temperatuur niet meer op het gewenste niveau kan krijgen. Of in elk geval niet gelijkmatig.

Het lijkt niet alleen, het is ook zo. Door te ‘besparen’ op vloerverwarming spoelen worden sommige plaatsen in de vloer niet meer zo warm. Als gevolg van vuil en aanslag (slib) zijn sommige slangen gedeeltelijk verstopt en kan de CV-pomp zelfs vastlopen. Terwijl dit eenvoudig te voorkomen is.

Wat houdt een vloerverwarming onderhoudsbeurt in?

Wanneer je een erkende vloerverwarmingsspecialist van K.G. – onderhoud en installatietechniek inschakelt, gaan we met een speciale camera thermische warmtebeelden maken van uw complete vloer. Deze beelden stellen ons in staat om te controleren of de vloer wel op alle plaatsen door de vloerverwarming goed verwarmd wordt. Plaatsen die niet goed verwarmd worden brengen we zorgvuldig in kaart en worden tijdens het vloerverwarming spoelen extra bewerkt en gecontroleerd.

Naast de vloerverwarming spoelen, is het een goed idee om ook je CV af en toe te spoelen.

Enkele voordelen periodiek vloerverwarming spoelen:

  • Optimale warmteafgifte

  • Wooncomfort

  • Energiebesparing

  • Langere levensduur van uw vloerverwarmingsinstallatie

  • De kans op storingen is verwaarloosbaar

  • Kun je vervuiling van de vloerverwarming tegengaan?

Je kunt vervuiling van uw vloerverwarming feitelijk niet tegengaan, omdat een groot aantal factoren bijdragen aan de vervuiling en het dichtslibben van leidingen. Denk hierbij aan de waterkwaliteit, laskorreltjes, klei- en zandkorreltjes, chemische reacties die ontstaan tussen leidingwater en de slangen tijdens de verhitting van het water en de reactie tussen de metalen bestanddelen van de verdeler en zuurstof.

Laat uitsluitend vloerverwarming spoelen door een erkende CV monteur

Een vloerverwarming spoelen vereist vakmanschap en de juiste apparatuur. Laat daarom een periodieke beurt aan uw vloerverwarming uitsluitend uitvoeren door een erkende CV monteur als K.G. – onderhoud en installatietechniek die erkend is door het KvINL en het N.V.P.