een thermostaat

De consumentenbond test cv-ketels. Misschien wil je vooral weten bij welk merk cv-ketel je kunt beginnen. Daarom een mooi overzicht van vier gerenommeerde merken. We geven bij elk merk aan welk model de consumentenbond aanraadt. Zo kun je een goede keuze maken uit een cv-ketel.

In dit artikel lees je:

Welk merk cv-ketel past bij mij?

Het kiezen van een cv-ketel is zo makkelijk nog niet! Hier zijn enkele belangrijke punten om in overweging te nemen:

  1. Vermogen

Kijk naar het vermogen van de cv-ketel. Het vermogen moet aansluiten bij de warmtebehoefte van je huis. Een te krachtige ketel is niet efficiënt, terwijl een te zwakke ketel je huis mogelijk niet voldoende kan verwarmen. Heb je er nog niet veel aan.

Het vermogen wordt uitgedrukt in kilowatt (kW). Is je huis slecht geïsoleerd, dan heb je meer kW nodig. Heel globaal genomen is voor de meeste woningen 10 kW genoeg.

  1. Energielabel en efficiëntie

Controleer het energielabel en de efficiëntie van de cv-ketel. Een energiezuinige ketel bespaart niet alleen op de energiekosten, maar is ook beter voor het milieu. A++ is het zuinigst voor verwarming en A+ voor warm water. Op het energielabel staat ook het geluidsniveau en het warmteverlies in kilowatt.

  1. Type cv-ketel

Er zijn verschillende types cv-ketels, waaronder de conventionele (met boiler), de combiketel (voor verwarming en warm water), en de soloketel (alleen voor verwarming). In nieuwbouw worden alleen nog warmtepompen geplaatst. Die kun je vaak ook installeren samen met een cv ketel, als hybride warmtepomp. Daar lees je meer over in

  1. Merk en betrouwbaarheid

De keuze van het merk is belangrijk. Bekende merken zoals Remeha, Vaillant, Atag, en Intergas hebben een goede reputatie op het gebied van betrouwbaarheid en prestaties. Over deze merken straks meer.

  1. Garantie en service

Controleer de garantievoorwaarden en beschikbaarheid van service. Een goede garantieperiode en toegankelijke service zijn belangrijk om zeker te zijn van langdurig plezier van je cv ketel. Als wij van KG Onderhoud een cv ketel installeren dan raden we je aan om een jaarlijks onderhoudsabonnement af te sluiten. Zo heb je nergens omkijken naar en kom je niet in de kou te zitten.

  1. Reviews

Lees reviews en ervaringen van andere gebruikers. Dit geeft inzicht in de praktijkprestaties van een bepaald merk of model. Eerlijke meningen zijn het meest waardevol (en kijk gerust even naar onze reviews. Zijn we trots op).

Gerenommeerde merken cv ketel

We lichten vier goede merken uit. Deze wisselen stuivertje in de ranglijsten van beste cv-ketels van bijvoorbeeld de Consumentenbond. Allen zijn degelijk en betrouwbaar. Met kleine verschillen.

Intergas

Intergas, opgericht in 1989, heeft een stevige positie verworven op de Nederlandse markt met een indrukwekkend marktaandeel van 40% (naar eigen zeggen). Het bedrijf staat bekend om zijn betrouwbare en energiezuinige cv-ketels. Een van de kenmerken die Intergas uniek maakt, is de gepatenteerde twee-in-één warmtewisselaar. Deze innovatieve wisselaar hergebruikt warmte, waardoor minder gas nodig is om water tot dezelfde temperatuur te verwarmen. Deze eigenschap maakt Intergas-ketels zeer zuinig en milieuvriendelijk. In 2022 werd een van de Intergas-cv-ketels zelfs als beste beoordeeld door de Consumentenbond, wat getuigt van de voortdurende inzet voor kwaliteit en prestaties.

De Xtreme 30 CW4 van Intergas is bij de consumentenbond opgevallen, onder andere vanwege energiezuinigheid.

Remeha

Remeha staat voor innovatie, kwaliteit en betrouwbaarheid. Het bedrijf heeft een reputatie opgebouwd die draait om precisie en innovatie op het gebied van verwarmingen. Remeha’s toewijding aan hoogwaardige technologie en design heeft geleid tot een merk dat staat voor kwaliteit en prestaties. Met een uitgebreid assortiment cv-ketels biedt Remeha geavanceerde cv ketels die voldoen aan de eisen van moderne huishoudens.

De Remeha Tzerra Ace 28c CW4 testte ook goed, vergelijkbaar met de Intergas Xtreme 30.

ATAG

Sinds 1948 is ATAG een fabrikant van duurzame cv ketels. De hr-ketels van ATAG hebben ook al enkele keren hoge scores behaald in tests van de Consumentenbond. De focus van ATAG ligt op het gebruik van roestvaststalen warmtewisselaars, waardoor een lange levensduur en een zeer hoog rendement vrijwel gegarandeerd zijn.

De ATAG A244EC viel de consumentenbond op. Ook deze is zuinig.

Vaillant

Met meer dan 3,5 miljoen verkochte toestellen in Nederland is Vaillant een van de oudste en meest ervaren fabrikanten van cv-ketels wereldwijd. Sinds de oprichting in 1874 heeft Vaillant een solide reputatie opgebouwd op het gebied van kwaliteit en betrouwbaarheid. De cv-ketels van Vaillant bieden optimaal comfort en kwaliteit. De lange geschiedenis van het bedrijf getuigt van de betrokkenheid bij innovatie en klanttevredenheid, waardoor Vaillant een vertrouwde naam is in de wereld van cv-ketels.

Ook de Vaillant ecoTEC Exclusive 25-36CF CW5 gebruikt weinig stroom. Naast wordt de betrouwbaarheid van deze cv-ketel in het zonnetje gezet.

Installatie van je Vaillant, Remeha, Atag of Intergas cv-ketel

Daarvoor ben je bij ons op de goede plek. KG Onderhoud is merkonafhankelijk. Wij leveren gewoon de beste cv-ketels. Je krijgt de prijs inclusief montage. Zo weet je waar je aan toe bent.