Als je cv-ketel kapot gaat, komt dat natuurlijk altijd ongelegen. Er is geen cv die nooit kapot gaat, maar met goed onderhoud gaan ze wel langer mee. Dat niet alleen, als een ervaren monteur je ketel onderhoudt zien ze vaak wel dat deze aan vervanging toe is. De problemen ben je dan voor. Om regelmatig goed onderhoud in te plannen kun je een cv onderhoudsabonnement afsluiten. Heb je nergens omkijken naar. Wat zijn verder de voordelen van een cv onderhoud abonnement? Dat lees je hier.

 

Wat is een cv onderhoud abonnement?

Een cv onderhoudsabonnement is een servicepakket dat wordt aangeboden door cv onderhoudsbedrijven, zoals KG Onderhoud. Het doel van dit abonnement is om ervoor te zorgen dat je cv-ketel efficiënt en veilig blijft werken. Met een cv onderhoudsabonnement, wordt je cv-ketel regelmatig gecontroleerd en onderhouden door professionele monteurs. 

Dit helpt om eventuele problemen vroegtijdig op te sporen en te verhelpen. Dat zorgt dan weer voor een langere levensduur van je cv-ketel, een betere energie-efficiëntie en uiteindelijk kostenbesparingen op je energierekening. Bovendien geeft het je gemoedsrust, omdat je weet dat je cv-ketel in goede handen is.

 

Een cv onderhoud abonnement is in feite een overeenkomst die je aangaat met een onderhoudsbedrijf om je cv-ketel regelmatig te laten controleren en onderhouden. Bij ons betaal je een vast bedrag per jaar, €115,-. Hiervoor krijg je een flink aantal diensten die ervoor zorgen dat je cv-ketel optimaal blijft werken.

 

Bij een cv onderhoud abonnement van KG Onderhoud zijn de volgende diensten inbegrepen:

 

 • Reinigen van de brander: Dit zorgt ervoor dat je cv-ketel efficiënt blijft werken.
 • Rookgasanalyse: Hiermee wordt gecontroleerd of de verbranding van je cv-ketel correct verloopt.
 • Gasdichtheidscontrole: Dit is een veiligheidscontrole om te zorgen dat er geen gas lekt.
 • Vermogen inregelen: Dit zorgt ervoor dat je cv-ketel op het juiste vermogen werkt.
 • Installatie bijvullen en ontluchten: Dit zorgt voor een optimale werking van je cv-ketel.
 • Keuringsrapport en sticker: Je krijgt een rapport van de uitgevoerde werkzaamheden en een sticker op je cv-ketel.
 • Keuring afmelden CO database: Dit is een administratieve handeling die ik voor je regel.
 • Geen voorrijkosten bij onderhoud vanaf het 2e jaar: Dit betekent dat je vanaf het tweede jaar geen extra kosten hoeft te betalen als ik naar je toe kom voor het onderhoud.
 • Jaarlijkse onderhoudsuitnodiging: Je wordt elk jaar automatisch uitgenodigd voor het onderhoud.
 • Voorrang bij storing: Mocht er een storing zijn, dan krijg je voorrang bij de reparatie.

 

Er zijn ook wat kosten die niet zijn inbegrepen in het abonnement. Dit zijn de voorrijkosten in het eerste jaar (€55) en de kosten van eventueel benodigde onderdelen voor reparaties. Ook doen we geen 24/7 storingsdienst meer.

 

Voordelen van een cv onderhoud abonnement

Een cv onderhoudsabonnement heeft veel voordelen. Hier zijn er een paar:

 

 • Geen zorgen: Met een onderhoudsabonnement hoef je je geen zorgen te maken over je cv-ketel. Wij houden alles voor je in de gaten. Zo weet je zeker dat je cv-ketel altijd goed werkt.

 

 • Veiligheid: Een goed onderhouden cv-ketel is veiliger. Het risico op bijvoorbeeld een koolmonoxidevergiftiging is veel kleiner. En dat is een fijn idee.
 • Automatische planning. Wij sturen je een herinnering. Je hoeft dus zelf nergens meer aan te denken. Als je cv kapot gaat, is dat altijd op een slecht moment. Dat voorkom je zo.
 • Goed voor het milieu. Een goed onderhouden cv werkt efficiënter. Dat is ook goed voor het milieu, want er is minder gas nodig.
 • Woningwaarde. Een goed onderhouden cv is een beetje als een tweedehands auto met keurig bijgehouden onderhoudsboekjes. Het wekt vertrouwen. Mocht je je huis verkopen, dan kan dat zomaar in je voordeel werken.

 

 • Bespaar geld: Een onderhoudsabonnement kost geld. Maar het kan je ook geld besparen. Hoe dan? Nou, met regelmatig onderhoud kunnen we problemen vroeg opsporen. Zo voorkomen we dure reparaties. En dat bespaart je geld. Sterker nog, de kosten van een onderhoudsabonnement heb je vaak binnen een jaar al terugverdiend!

  Hoe zit dat? Een goed onderhouden cv-ketel werkt efficiënter. Dit betekent dat het minder energie verbruikt om je huis te verwarmen, wat kan leiden tot lagere energierekeningen.

  Ook kan regelmatig onderhoud kleine problemen aan het licht brengen voordat ze grote, dure reparaties worden. Dit kan veel geld besparen, zeker op de lange termijn.

  Ook gaat een goed onderhouden cv-ketel over het algemeen langer mee dan een ketel die niet regelmatig wordt nagekeken. Dit betekent dat je minder snel een nieuwe ketel hoeft te kopen. Over kostenbesparing gesproken!

 

Normaal gesproken zouden we ook de nadelen van een abonnement bespreken. Maar behalve dat je jaarlijks moet betalen, zijn die er niet. En periodiek onderhoud aan je cv is sowieso nodig, dus kosteloos is een cv nooit. 

Kies het onderhoudsabonnement voor jouw cv

Het kiezen van een cv onderhoudsabonnement of monteur die bij je past, hangt af van verschillende factoren. Je kunt bijvoorbeeld letten op de volgende dingen.

 

 • Wat is inbegrepen? Kijk naar de diensten die worden aangeboden in het onderhoudsabonnement. Zorg ervoor dat deze overeenkomen met wat je nodig hebt. Sommige abonnementen kunnen bijvoorbeeld extra diensten bevatten zoals noodreparaties of voorrang bij storingen.

 

 • Kosten. Vergelijk de kosten van verschillende abonnementen. Houd er dan wel rekening mee dat de goedkoopste optie niet altijd de beste is. Het is belangrijk om de kosten af te wegen tegen de aangeboden diensten.

 

 • Ervaring en kwalificaties van de monteur: Het is belangrijk dat de monteur ervaren en gekwalificeerd is. Ik (Karel) heb alle certificeringen die wettelijk verplicht zijn. Ook besteed ik tijd aan bijscholing.

 

 

 • Contractvoorwaarden. Lees de voorwaarden van het onderhoudscontract zorgvuldig door. Let op zaken als de looptijd van het contract, de opzegtermijn en wat er gebeurt als je verhuist. Onze algemene voorwaarden vind je hier. Geen geheimschrijverij.

 

 • Persoonlijke voorkeur. Tot slot, kies een monteur of onderhoudsabonnement waar je je goed bij voelt. Het is belangrijk dat je vertrouwen hebt in de persoon die aan je cv-ketel werkt. 

 

Wil je een onderhoudsabonnement afsluiten voor je cv, in Rotterdam of omgeving? Wees problemen voor. Maak gewoon meteen een afspraak.

 

Lees ook: Hoe vaak moet ik mijn CV-installatie spoelen?