Ja, je kunt enorm besparen op je energierekening, ook zonder dat je een nieuwe CV-installatie aan hoeft te schaffen?

Hoe?

  • Door jaarlijks onderhoud te doen. Een goed onderhouden CV werkt efficiënter, wat onder de streep een minder hoge energierekening oplevert. Door de installatie te spoelen worden roest en mineralen uit het water in het systeem gereinigd, waardoor er minder aanslag is. De CV zelf hoeft dan minder hard te werken. Een goede monteur regelt je CV goed in. Een combiketel, die ook je warme water aanlevert, regel je bijvoorbeeld bij voorkeur op 60 graden in. Lager kan het risico op legionella verhogen, hoger kost je meer aan energie. Ook kunnen we de installatie waterzijdig inregelen. Dat zorgt ervoor dat elke radiator evenveel water krijgt en de hele woning dus gelijkmatig warm wordt. 
  • Door een CV goed te onderhouden, gaat die ook langer mee. Dat geldt voor bijna alle apparatuur. Hierdoor duurt het langer voor je een hele nieuwe CV aan hoeft te schaffen. 

Op een gegeven moment moeten we ook van het aardgas af. Dat moment staat nu gepland voor 2026. Je kunt nu al een warmtepomp bij je CV laten plaatsen. Je hebt dan een hybride warmtepomp. Met de hoge gasprijzen bespaar je daar ook mee.